Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta seçim görevlisi kamu görevlilerine müjde

Seçim Görevlilerine İdari İzin

Seçim Görevlilerine İdari İzin Müjdesi!

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye’nin dört bir köşesinde gerçekleştirilecek yerel seçimler yaklaşırken, sandık kurullarında görev alacak kamu personeli için önemli bir gelişme yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılacak.

Bu karar, seçim günü oy verme işleminin tamamlanması ve oy sayımının yapılması gece geç saatlere kadar devam edebilme ihtimalini göz önünde bulundurarak alınmıştır. Sandık kurullarında görev alan kamu personelinin 1 Nisan’da dinlenmesi ve işlerine daha enerjik bir şekilde dönmesi için idari izin verilmesi uygun görülmüştür.

Seçimlere Dair Son Bilgiler:

  • 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak heyecanını yaşıyor.
  • 34 siyasi partinin adaylarının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.
  • Seçim takvimine göre, 26 Mart’ta sandık kurulu başkanlarına seçim araç ve gereçlerinin teslimi başlayacak ve 27 Mart’ta tamamlanacak.
  • Seçim görevlileri için eğitim çalışmaları 29 Mart Cuma günü tamamlanacak.

Kararın Etkileri:

Bu karar, sandık kurullarında görev alacak kamu personelinin motivasyonunu ve görev bilincini artıracaktır. Ayrıca, seçimlere katılımın artmasına da katkıda bulunabilecektir.

Seçimlerde görev alacak kamu personelinin 1 Nisan’da idari izinli sayılması, hem bu personelin dinlenmesi hem de seçimlere katılımın artması açısından önemli bir gelişmedir.

Haber Uşak – İl Müdürü
Sıradaki Haber İl Müdürü Serkan Bilir Kırka Köyünü ziyaret ederek, üreticilerimize tarımsal üretimin planlanması, sözleşmeli üretim ve …