Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta sıfır motor alacaklar dikkat: Yeni yasa yürürlükte

    Motosiklet Satışlarına 6 Ay

    Motosiklet Satışlarına 6 Ay 6 Bin Kilometre Şartı Eklendi

    Türkiye’de ikinci el taşıt satışlarında uygulanan kurallara bir yenisi daha eklendi. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte, ikinci el motosiklet satışlarında da 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı zorunlu hale getirildi. Bu değişiklik, 13 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı.

    Yapılan düzenleme, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretini düzenleyen yönetmelikte değişiklik içermekte olup, motosikletleri de kapsamına almaktadır. Artık motosiklet alım-satım işlemlerinde de satılan taşıtın son 6 ay içinde 6 bin kilometre yol almış olma şartı aranacak.

    Bu yeni kural 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak ve Ticaret Bakanlığı, gerektiğinde bu süreyi uzatabilecek yetkiye sahip bulunmaktadır.

    Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, değişiklikle ilgili olarak Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “Ticaret Bakanlığından: İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan geçici 2 nci maddesine yapılan eklemeye göre, ‘iştigal edenler’ ifadesinden sonra ‘motosiklet’ ifadesi eklenmiştir. Bu değişiklik, yönetmeliğin yayım tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Yönetmeliğin uygulanmasını Ticaret Bakanı yürütecektir.”

    Bu düzenlemeyle birlikte, ikinci el motosiklet alıcıları ve satıcıları önemli bir kriterle karşılaşacak ve satış işlemlerinde belirlenen şartlara dikkat etmek durumunda kalacaklar.