Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta uygulama başladı, uymayana ceza kesilecek

    Türkiye’de kış lastiği zorunluluğu

    Türkiye’de kış lastiği zorunluluğu başladı

    Türkiye’de ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu, 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren Türkiye genelinde başladı. İstanbul’da 25 Kasım’da başlayan uygulama, 1 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlemeleri kapsamında, kış lastiği zorunluluğu, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ile seyir halindeki otobüs, kamyon, kamyonet, taksi, minibüs, tanker ve çekicileri kapsıyor.

    Kış lastiği zorunluluğu kapsamında, araçların tüm tekerleklerinde, kar ve buzlanmaya uygun, M+S, MFS, MS, 3PMSF, snowflake veya snowflake with mountain inside simgelerinden birini taşıyan lastikler kullanılması gerekiyor.

    Zorunlu olduğu halde kış lastiği takmayan işletmelere, 2023 yılı için 2 bin 568 lira ceza uygulanacak.

    Kış lastiği zorunluluğu, trafik kazalarını önlemeye ve sürüş güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir uygulama olarak görülüyor. Kış lastiği, kar ve buzlanmaya karşı daha iyi yol tutuşu sağlayarak sürücülerin kontrolünü kaybetmesini ve kaza riskini azaltıyor.

    Uşak’ta kış lastiği uygulaması başladı

    Uşak’ta da kış lastiği zorunluluğu kapsamında denetimler başladı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları durdurarak kış lastiği kontrolü yapacak.

    Ekipler, kış lastiği takmayan araçlara cezai işlem uygulayacaktır.

    Ekipler, sürücülere kış lastiği takmanın önemini hatırlatarak, kazaları önlemek için gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda buluncaklar.

    Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

    2023 yılı için kış lastiği takmamanın cezası 2 bin 568 lira. Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2023 itibarıyla 4 bin 69 TL olacak.