Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’tan sonra bir ilin daha tarhanası tescillendi

    Maraş Tarhanası AB’den Coğrafi

    Maraş Tarhanası AB’den Coğrafi İşaret Tescili Aldı

    Kahramanmaraş’ın meşhur lezzeti “Maraş tarhanası”, Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı

    Maraş tarhanası, yarma (dövme), yoğurt, tuz ve kekik ile yapılan bir yöresel lezzettir. Geleneksel olarak, sazlıklardan yapılan çığın üzerine ince bir şekilde serilerek kurutulur. Yaz aylarında çerez olarak tüketilirken, kışın ise çorba olarak tüketilir.

    Maraş tarhanasının tescili, Kahramanmaraş tarhana üreticileri için önemli bir kazanım oldu. Tescil sayesinde, Maraş tarhanasının kalitesi ve ünü korunacak, üreticiler de haksız rekabetten korunacak. Ayrıca, Maraş tarhanasının AB pazarında daha fazla tanınması ve ihracatının artması bekleniyor.

    Maraş tarhanasının AB coğrafi işaretini almasını “Kahramanmaraş için tarihi bir gün” olarak değerlendirildi. Bu tescil, Maraş tarhanasının kalitesinin ve ününün uluslararası alanda da tescillenmesi anlamına geliyor. Bu, üreticilerimiz için önemli bir kazanç ve gurur kaynağı.

    Maraş tarhanası, Türkiye’nin AB’den coğrafi işaret alan 18. ürünü oldu.

    Maraş tarhanasının coğrafi işaret tescili, Kahramanmaraş tarhanacılığının gelişimine önemli katkılar sağlayacak. Tescil sayesinde, Maraş tarhanasının kalitesi ve ünü korunacak, üreticiler de haksız rekabetten korunacak. Ayrıca, Maraş tarhanasının AB pazarında daha fazla tanınması ve ihracatının artması bekleniyor.