Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

6G hazırlıkları devam ediyor

Bu yıl yerlilik ve

Bu yıl yerlilik ve millilik açısından atılacak önemli bir adımın Türksat 6A olduğunu ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusunun yakın zamanda uzaya çıkacağını söyledi. Uraloğlu, 5G çalışmaları devam ederken 6G teknolojisine yönelik hazırlıkların da sürdüğünü kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Terminal İstanbul projesiyle İstanbul’un binlerce girişimciye ev sahipliği yapan bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

Terminal İstanbul projesinin İstanbul’u bilişim ve yüksek teknoloji dünyasının önemli bir merkezi haline getireceğini belirten Uraloğlu, “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, bilgi üretmeyen, ürettiği bilgiyi ürüne dönüştüremeyen ülkelerin kalkınması kaçınılmazdır. artık mümkün değil. Bunun için dijital bir toplum haline gelmemiz ve dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamamız gerekiyor. “Dijital toplum sadece internet erişimine sahip olmak anlamına gelmiyor, aynı zamanda dijital becerilere sahip bireylerin ve işletmelerin de var olduğu bir toplum anlamına geliyor.” söz konusu.

Bakan Uraloğlu, bu noktada dijital okuryazarlığın son derece önemli olduğunu belirterek, internet dünyasında karşılaştığı bilgileri güvenilir kaynaklardan doğrulayarak doğrunun ve gerçekliğin peşinde olan bilinçli bir kullanıcı olmanın her zamankinden daha hayati olduğunun altını çizdi.

İLK YERLİ VE MİLLİ UYDU YAKINDA UZAYA ÇIKACAK

Fiber altyapı uzunluğunu bu yıl 600 bin kilometreye çıkarmayı planladıklarını belirten Uraloğlu, 2028 yılına kadar bunu 850 bin kilometrenin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yerli altyapıya büyük önem verdiklerini vurguladı. Milli ve özgün üretim yapan Uraloğlu, “5G çalışmalarında yerli ve milli çerçevede ilerlerken, 6G teknolojisinin hazırlıklarına da başladık.” dedi.

Bakan Uraloğlu, 5G altyapıları için kritik önem taşıyan 5G çekirdek ağı, 5G baz istasyonu, 5G’ye özel yönetim, servis ve yazılım ürünlerini geliştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Akıllı fabrika uygulamaları, özel endüstriyel mobil ağlar, 5G destekli online uzaktan ameliyat vb. birçok yenilikçi projeye de imza attık. Bu yıl yerlilik ve millilik açısından atacağımız önemli bir adım da Türksat 6A. Ülkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu çok yakında uzaya çıkacak” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı
Sıradaki Haber Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı