Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    “Aşıklar diyarı” Uşak’ın 13 yöresel lezzeti

    Türkiye’nin önemli mutfaklarından biri

    Türkiye’nin önemli mutfaklarından biri olan Ege mutfağı, zengin çeşitliliği ile öne çıkıyor. Bu çeşitlilik, Uşak mutfağında da kendini gösteriyor. Ege’nin sebze ve et yemeklerine sahip olduğu kadar hamur işlerinde de oldukça büyük lezzetler sunan Uşak, Türk mutfağının tüm zenginliklerinden izler bulunduruyor.

    Ebem Köftesi, Uşak’ın En Meşhur Lezzetlerinden Biri

    Uşak’ın en bilinen lezzetlerinden biri olan ebem köftesi, Kurban Bayramı’nın ikinci günü geleneksel olarak yapılıyor. Sütten kesilmiş tarlalarda dolaşan büyükbaş hayvanların etinden yapılan ebem köftesi, kesildikten sonra dövülerek pişiriliyor. Bu işlem sayesinde etin sertliği gideriliyor ve köfte daha lezzetli oluyor.

    Alacatene, Uşak’ın Akşam Yemeklerinin Vazgeçilmezi

    Demir Usta

    Uşak’ta akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan alacatene, bildiğimiz yeşil mercimek yemeğini andırıyor. Yeşil mercimek kavrulmuş soğan ile harmanlanıyor ve sonra bulgur ve su ile pişirilmeye bırakılıyor. Bu yemek, özellikle kış aylarında çok seviliyor.

    Ciğer Sarması, Uşak’ın Diğer Meşhur Lezzetlerinden

    Edirne’de bilinen bir lezzet olan ciğer sarma özellikle Uşak’da da sık yapılıp sık tüketilen bir lezzet. Pirinçli kuş üzümlü iç harcın kuzu ciğer ile sarılmasından oluşuyor. Ciğer sarma, Uşak’ta genellikle zeytinyağlı olarak yapılıyor.

    Döndürme Böreği, Uşak Kahvaltısının Vazgeçilmezi

    Döndürme böreği Uşak kahvaltı sofralarından asla eksik olmuyor. El açması böreği olarak bilinen döndürme böreği şehirde ‘Ulubey Döndürmesi’ olarak da biliniyor. Peynirlisi ve ıspanaklısını tüketebilirsiniz.

    Çömlek Kebabı, Uşak’a Özgü Lezzetlerden Biri

    Uşak’a özgü yemeklerin başında gelen bir diğer lezzet çömlek kebabı. Erkek keçi ya da koyun eti kullanılarak hazırlanan çömlek kebabı, çömlek eti ya da çömlek kebabı olarak anılıyor. Çömlek eti yapılırken; etle birlikte soğan, domates, patates ve biberle çömlekte pişiriliyor. Kapağı kapatılan çömlek, mangal ateşinin ortasına gömülüyor, uzun saatler pişmesi bekleniyor. Bu lezzeti, Uşak’a yolunuz düşerse mutlaka deneyin.

    Uşak Mutfağındaki Diğer Lezzetler

    Uşak mutfağındaki diğer lezzetler arasında; et basması, muska böreği, tarhana çorbası, katmer, cendere tatlısı, demir tatlısı ve gül peksimeti yer alıyor. Bu lezzetlerin her biri, kendine özgü lezzeti ile Uşak mutfağına ayrı bir zenginlik katıyor.

    Uşak’a Yolunuz Düşerse Mutlaka Bu Lezzetleri Deneyin

    Ege’nin en lezzetli lezzetlerini tatmak istiyorsanız, Uşak’a yolunuz düşmesini mutlaka tavsiye ederiz. Uşak mutfağındaki birbirinden lezzetli yemekleri tatmadan dönmeyin.