Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Banaz Kaymakamlığı’ndan vatandaşa önemli duyuru

    Banaz Kaymakamlığı’ndan Soğuk ve

    Banaz Kaymakamlığı’ndan Soğuk ve Yağışlı Hava Uyarısı

    Uşak’ın Banaz ilçesinde, kaymakamlık tarafından soğuk ve yağışlı hava uyarısı yapıldı.

    Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bölgenin 7 Ocak Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği belirtildi.

    Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    “Buna bağlı olarak Pazar gününden itibaren bölge genelinde sağanak ve yağmur şeklinde başlayacak yağışların Salı gününe kadar devam etmesi; yağışların Salı akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edilmektedir.

    Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 10 Ocak Çarşamba gününden itibaren hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi beklenmektedir.

    Rüzgârların Pazar ve Pazartesi günleri güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

    Vatandaşlarımızın soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri almaları uygun olacaktır.”

    Vatandaşlara uyarılar

    Kaymakamlık tarafından yapılan uyarıda, vatandaşlara şu önerilerde bulunuldu:

    • Hava sıcaklıklarının düşeceği ve kuvvetli rüzgârların eseceği dikkate alınarak, dışarıya çıkarken kalın giysiler giyilmelidir.
    • Soğuk havalarda ısınmak için yeterli yakıt ve yiyecek stoku yapılmalıdır.
    • Elektrik kesintisi yaşanabileceği ihtimaline karşı, el feneri, batarya ve pille çalışan cihazlar hazır bulundurulmalıdır.
    • Kaldırımlarda ve yollarda buzlanma ve kar birikintisi oluşabileceğinden, yürürken ve araç kullanırken dikkatli olunmalıdır.
    • Yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişiler, soğuk havalardan daha fazla etkilenebileceğinden, bu gruptaki kişilerin özellikle dikkatli olmaları gerekmektedir.

    Uşak Valiliği’nden de uyarı

    Uşak Valiliği de yaptığı açıklamada, soğuk ve yağışlı hava nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

    Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    “Bölgemizde 07.01.2024 Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi beklenmektedir.

    Bu nedenle, vatandaşlarımızın soğuk ve yağışlı hava nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem arz etmektedir.”