Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Başkan Altay: “Kritik altyapı sistemlerini tek merkezden izliyoruz”

    KONYA (İGFA) – Konya

    KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir yaşamının güvenli ve sorunsuz sürdürülmesi amacıyla Bakım Onarım Otomasyon Merkezi (BOOM) ile birçok hizmete uzaktan müdahale ediyor.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayata geçirdikleri akıllı şehir uygulamalarıyla Konya’nın ulusal ve uluslararası alanda rol model olmayı başaran örnek bir şehir olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    TÜM SİSTEMLER CANLI TAKİP EDİLİYOR

    Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bakım Onarım Otomasyon Merkezi’nin Türkiye’deki örnek çalışmalardan biri olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Belediyemiz bünyesindeki yaya üst geçitlerinde asansör ve yürüyen merdivenler, hareketli duba ve bariyerler, hizmet binalarımızda ısıtma sistemleri, drenaj sistemleri yer alıyor. Araç alt geçitlerinde ve kesintisiz çalışmasını sağlayan jeneratör ve UPS’leri uçtan uca bütünsel ve anlık olarak takip ediyoruz. BOOM Center personelimiz tarafından canlı olarak yönetilen bu yenilikçi sistem sayesinde vatandaşlarımızın güvenliği ve konforu açısından kritik olan bu altyapı elemanlarının performansını sürekli takip ediyoruz. “Herhangi bir sorun veya arıza oluştuğunda ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahale ediyor” dedi.

    “MALİYETLERDE YÜZDE 80 TASARRUF, HİZMET KALİTESİNDE YÜZDE 90 ARTIŞ SAĞLANDI”

    Tek ekrandan kontrol edilebilen sistemin kurulumu sonrasında; Maliyetlerde yüzde 80 tasarruf, verilen hizmet kalitesinde yüzde 90 artış, insan kaynaklı gözlem hatalarında yüzde 94 azalma sağlandığını vurgulayan Başkan Altay, “Bu uygulamanın diğer uygulamalara da örnek olmasını diliyorum” dedi. şehirler. Amacımız şehrimizi daha yaşanabilir ve güvenli bir şehir haline getirerek tüm vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir. İnşallah bundan sonra da bu hedef doğrultusunda çalışmaya ve gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.

    BOOM SİSTEMİ VATANDAŞA GÜVEN VERİR

    Türkiye’de ilk olan bütünsel BOOM Sistemi ile söz konusu altyapı elemanlarında herhangi bir arıza olması durumunda sorun anında teknik ekibe ulaşıyor ve anında tamir edilebiliyor.

    Örneğin; 65 adet yürüyen merdivenden birinin durması veya arızalanması durumunda BOOM Merkezi’nde çalışan personel, uzaktan çalıştırma ve durdurma işlemlerini merkezden canlı olarak sağlıyor. Ayrıca 17 alt geçit ve 26 üst geçitte bulunan toplam 86 asansörün sistem üzerinden arızalanması veya alarm vermesi durumunda görsel kontroller sağlanarak ekipler yönlendiriliyor. Asansörde arıza yaşanması, vatandaşların mahsur kalması, herhangi bir hastalık ya da meydana gelen herhangi bir olumsuz olay durumunda uzaktan sesli erişim sistemi ile vatandaşların kendilerini güvende hissetmeleri sağlanarak panik durumlarının önüne geçiliyor.

    ALT GEÇİTLERDE TAŞKINLAR ÖNLENİYOR

    Araç alt geçitlerinde bulunan pompa istasyonlarının uzaktan erişim ile kontrol edildiği BOOM’da, olumsuz hava koşullarında meydana gelebilecek su baskını durumlarında, uzaktan erişim sistemi ile su seviyeleri izlenmekte, pompa müdahaleleri yapılmakta ve arızalar anında tespit edilmektedir. Yine yaya yürüyüş yollarında araç giriş çıkış kontrollerinin sağlanması amacıyla 26 farklı noktaya kurulan duba ve bariyer sistemlerine uzaktan erişim kontrolü sağlanmıştır. Ayrıca hizmet binalarındaki sıcak su ve merkezi ısıtma sistemleri uzaktan erişim sistemi ile kontrol edilmekte olup, sıcaklık ve pompa kontrol edilerek olası arızalarda müdahale edilmektedir.