Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    BTSO’da Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

    BURSA (İGFA) – Bursa

    BURSA (İGFA) – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin yüksek teknoloji yatırım hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen TEKNOSAB’da iki yeni lojistik merkezi kurmayı planladıklarını açıkladı. ‘Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ modeliyle tüm BTSO üyelerinin yatırım yapabileceği ‘Lojistik Merkezleri’ için yaklaşık 170 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini belirten Başkan Burkay, projeyle Bursa’nın teknolojik dönüşümü için dev bir adım daha atmayı hedeflediklerini söyledi. Yenilenebilir enerji alanında hücre üretimi. .


    BTSO’nun Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Burkay, kent ekonomisine yönelik tarihi projeleri açıkladı. 2016 yılından bu yana başladıkları çalışmanın ete kemiğe büründüğünü belirten İbrahim Burkay, Türkiye’nin ileri teknoloji atılımına uygun olarak hayata geçirilen Güney Marmara’nın en büyük lojistik merkezini TEKNOSAB’da hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. TEKNOSAB Lojistik Park Projesi’nin bölgede iki farklı lokasyonda planlandığını belirten Başkan Burkay, “TEKNOSAB Lojistik Park, Bursa’ya 30 kilometre, Bandırma Limanı’na 75 kilometre ve Gemlik Limanı’na 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor. TEKNOSAB sınırları içerisinde 173 bin 600 ve 89 bin metrekarelik iki farklı alanda hayata geçireceğimiz Lojistik Park projemizde ayrıca TIR ve treyler park alanları, gümrük alanı, depo ve sosyal tesisler, idari ofisler, rekreasyon ve sosyal tesisler yer alacak. konaklama alanları. “Güvenlikten plaka okumaya, 300’ün üzerinde yükleme rampasından kolonlar arası aks mesafelerine ve kiriş altı yükseklik değerlerine kadar birçok teknik altyapıyla, lojistik sektörünün uluslararası standartlarının belirlediği ölçeklerle hayata geçiriliyor.” dedi.

    “TÜM BTSO ÜYELERİ YATIRIMA ORTAK OLABİLECEK”
    BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’de 360’a yakın Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırıma başlama süresinin yaklaşık 12 yıl olduğunu ancak iş modeliyle TEKNOSAB gibi kamulaştırma ve altyapı yatırımlarını da içeren dev bir projenin hayata geçebileceğini belirtti. 4 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirilecek. geçmeyi başardıklarını söyledi. İbrahim Burkay, bölgede ihtiyaç duyulan merkezlerin kurulması amacıyla belirlenen alanlarda gümrük, antrepo, depo ve lojistikle ilgili hizmetlerin sağlanması amacıyla yürüttükleri Lojistik Park projesinin yeni bir iş modeliyle tasarlandığını ve devam ettiğini belirtti. şöyle: “Bu kapsamda TEKNOSAB Lojistik Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruyoruz. Bu fon aynı zamanda TEKNOSAB Lojistik Park AŞ hisselerine de yatırım yapacak. TEKNOSAB Lojistik Park A.Ş. Lojistik merkezinin inşaatı ve işletmesinden sorumlu olacak. Yatırım Fonunda 5 ana pay grubumuz olacak. Öncelikle TEKNOSAB yatırımcıları ve BTSO bünyesine üye iş insanları imtiyazlı hisselere ve yatırım fırsatlarına sahip olacak. Diğer paylar ise imtiyaz içermeyecek olup Türk iş dünyasına, emeklilik fonlarına, nitelikli yerli ve yabancı yatırımcılara ihraç edilecek. Toplam 262 bin 600 metrekare alanı kapsayan TEKNOSAB Lojistik Park Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile yaklaşık 170 milyon dolarlık yatırım yapmayı öngörüyoruz. Projeyi 30 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. “Bursa ekonomisinin ürettiği değerden 55 bin üyemize fayda sağlayacak bir iş modeliyle bu projeye başlıyoruz.”

    “BURSA’YA VERDİĞİMİZ EN BÜYÜK HİZMET”
    BTSO Başkanı Burkay, Bursa’nın girişimcilik potansiyeli en yüksek iller arasında yer aldığını belirterek, Bursa’daki yatırımcı tabanını da güçlendirmeleri gerektiğini söyledi. İbrahim Burkay, “BTSO olarak bu coğrafyada oyun planı olan az sayıda kurumdan biriyiz. Bursa’da değişim ve dönüşüm olacaksa bunu başaracağız. Elimizde projelerimiz var. Bu konulara ciddi zaman ayırıyoruz ve ciddi araştırmalar yapıyoruz. Alanında dünyanın en iyi danışmanlarıyla çalışıyoruz. Tüm BTSO üyelerine önemli yatırım fırsatları sunacağız. Üyelerimizin pasif gelir elde etmesini sağlayacak bir yapı oluşturacağız. Tüm üyelerimize çağrımız bu oyunun bir parçası olmalarıdır. “Bu, Bursa’ya ve üyelerimize verebileceğimiz en büyük hizmettir.” dedi.

    “GÜNEŞ ENERJİSİNE 5 GW HÜCRE YATIRIM HEDEFLİYORUZ”
    BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, yeşil dönüşümün küresel ekonomide önemli fırsatlar barındırdığını belirtti. Konvansiyonel sektörlerdeki büyüme oranlarının sınırlı kaldığını ancak yenilenebilir enerji alanında büyüme oranlarının yüzde 6 binlere ulaştığını belirten Başkan Burkay, Türkiye’nin rolünü güçlendirmek amacıyla yaklaşık 2 yıl önce BB Solar şirketini kurduklarını söyledi. ve Bursa bu sektörde. Bursa’da hücre ve modül yatırımına yönelik 12 farklı iş modeli üzerinde çalıştıklarını anlatan İbrahim Burkay, bu konuda sunulacak teşviklerle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İlk etapta toplam 5 GW, 2 GigaWatt (GW) yatırım planladıklarını vurgulayan Burkay, “Bu konuyla ilgili uluslararası firmalarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. “Dünyada bu alanda söz sahibi firmalarla iş birliği yapmak projemizi güçlendirecektir.” söz konusu.

    ANA SANAYİDE BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇACAK
    Hücre ve modül üretimiyle başlamayı planladıkları yenilenebilir enerji yatırımlarını tüm BTSO üyelerinin kullanımına açacaklarını belirten İbrahim Burkay, şöyle konuştu: “Herkes bu projede yeteneğine göre yer alacak. Bu alanda ciddi bir derinlik var. Başta enerji olmak üzere böyle bir ana sanayi Bursa’ya yerleştiğinde bu tesise hizmet verecek yüzlerce tedarikçi firma ortaya çıkacak. Tıpkı TOGG’da olduğu gibi. TOGG Bursa’da kuruldu. Bugün TOGG’a parça ve servis hizmeti veren birçok firmamız var. Burada yenilenebilir enerji sektöründe ana sanayinin güçlenmesi, Bursa’nın önümüzdeki 50 yılda da oyunun içinde olmasını sağlayacak. “Teşvik belgesini verdiğimizde tüm üyelerimiz TEKNOSAB Lojistik Park projesinde olduğu gibi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu modeliyle BB Solar projesine de yatırım yapabilecek.”