Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Bursa’da denetimlerde 2,6 milyon para cezası

    Bursa Ticaret İl Müdürü

    Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, fırsatçılığın önlenmesi amacıyla tüm yurtta olduğu gibi ildeki pazarlarda da ürünleri Kurban Bayramı’na birkaç gün kala denetlemeye devam ettiklerini kaydetti.

    BURSA (İGFA) – Özellikle ürünlerin üzerinde fiyat etiketi bulunup bulunmadığı, raflardaki fiyat etiketi ile kasa fiyatı arasında farklılık olup olmadığı, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişiklik tarihi ve önceki fiyat bilgileri ; Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, meyve sebze reyonlarında etiketlerin yanında ürün etiketi olup olmadığını da kontrol ettiklerini kaydederek, “Ayrıca satıştan kaçınma olup olmadığını, stoklama olup olmadığını da inceliyoruz, ayrıca kontrol ediyoruz. fahiş bir fiyat artışı olup olmadığı. “Denetim sırasında İl Müdürlüğümüzce tutanak düzenleniyor ve fiyat etiketi bulunmayan her ürün için İl Müdürlüğümüzce 2 bin 200 TL idari para cezası uygulanıyor. Raf farkı ve satıştan kaçınma durumu nedeniyle İl Müdürlüğümüzce 2 bin 200 TL idari para cezası uygulanıyor.”

    Aslanlar, tüm bu şartlara uyulması şartıyla mevcut şartlara göre tabloların üzerindeki QR kodu okutarak menülere (tarife ve listelere) ulaşmanın mümkün olduğunu kaydederek, “Ancak QR’nin varlığı Mevzuat gereği kod tek başına yeterli değildir. Hizmet verilen tabloya menü (tarife ve fiyat listesi) getirilmesi ve müşterinin okuyabileceği şekilde tutulması esastır. Ek hizmet olarak QR kod kullanmanın hiçbir sakıncası yoktur. “Denetim sırasında tarife ve fiyat listelerinin bulunamaması halinde, tarife ve fiyat listelerinde yer alan her ihlal için ayrı ayrı 2 bin 200 TL idari para cezası uygulanacaktır.”

    Bursa genelinde 2024 yılında gerçekleştirilen denetimde bugüne kadar 1.651 işletmede 311 bin 422 ürünün denetlendiğini kaydeden Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, “Toplamda yaklaşık 2 milyon 653 bin 423 lira ve 67 kuruş idari para cezası kesildi. “