Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Bursa’da sulama sezonu başladı

    BURSA (İGFA) – Tarım

    BURSA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürüten Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ); İnşa ettiği dev barajlarda, özellikle içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesislerde depolanan su; Hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atık su arıtma, taşkın kontrolü gibi çok çeşitli mühendislik yapılarıyla milletimize hizmet sunmaktadır.

    Ülkemizde toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesinden sorumlu olan DSİ, dünyada ilk kez uygulanan projeler, en yüksek ve en büyük barajlar, en uzun sulama kanalları ve içme suyu amaçlı tüneller dahil çok sayıda tesisi tamamlamış, milletimizin istifadesine sunmaya devam ediyor.

    Bu kapsamda DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün ülkemizin su kaynaklarının eksiksiz olarak korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, “Bu nedenle sulama yatırımlarımız hızlanacak ve verimli olacak” dedi. Topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışıyoruz. DSİ olarak modern sulama projeleri geliştiriyor ve uyguluyoruz. Modern sulama ve üretim desenlerinin çeşitlenmesiyle tarımda verimliliğin artması, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışlara yol açmaktadır. Bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden biri olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ederken diğer yandan da yaşam standardını yükselttiğini söyledi.

    BURSA İLİMİZDE 2024 SULAMA SEZONU 20 NİSAN’DA BAŞLADI

    Bu kapsamda Bursa’da 20 Nisan’da başlayan 2024 sulama sezonunda toplam 652 bin 2029 dekar tarım arazisinin sulanacağını duyurdu. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta şunları söyledi: Bursa İlinde toplam 652 bin 2029 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarımla 2024 birim fiyatlarıyla ülkemiz ekonomisine 5 milyon 93 milyon 221 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

    Genel Müdür Mehmet Akif Balta, ‘Çiftçilerimize bol ve verimli bir sulama sezonu dileyerek DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Tarım arazilerine su sağlanmasına, modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasına ve özellikle su tasarrufunun sağlanmasına önem veriyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. ‘söz konusu.