Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Döktüğümüz ter feda olsun

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van Beşyol Meydanı’nda düzenlediği mitingde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akıttığımız her damla ter, kıymet bilenlere feda olsun. Ancak ülkenin kaynaklarını takdir etmeyen, sırf ülkenin kaynaklarına göz diktiği için milli iradeyi satmaya çalışan sömürücüleri de tasvip etmiyoruz. ülke ve şehirler.” söz konusu.

Bu mücadelede Van’ı da yanlarında görmek istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki vatandaşlara, “Buradan öyle bir ses verin ki Van Gölü çevresinde bunu duymayacak kimse kalmasın. Van kavşaktır” dedi. Medeniyetlerin güzelidir, kalbi güzeldir, sözü güzeldir, kendisi güzeldir. 31 Mart Van, Türkiye.” 21. yüzyılın şehirlerine hazır ve kararlı mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği mi tercih edeceğiz? Seçim gününe kadar ana kademeyle, kadın kollarıyla, gençlerle kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Van dahil tüm Türkiye haritası Cumhur İttifakı renklerine boyanacak. “Boyamaya hazır mıyız? İnşallah Ramazan bayramı gelmeden 31 Mart’ı ‘milli irade şenliği’ne çevireceğiz.” dedi.

Bölgedeki vatandaşlardan “evet” yanıtı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime kadar gece gündüz demeden çalışacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete verdikleri her sözün, ortaya koydukları her vizyon ve programın arkasında ülkeye getirdikleri eser ve hizmetlerin olduğuna dikkat çekerek, her şehrin ve vizyonun bu çalışma ve hizmetlerden nasibini aldığını anlattı. Van’a 168 milyar dolarlık kamu yatırımı yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim alanında 9 bin 974 derslik inşa ederek üniversiteyi büyüterek fakülte sayısını 9’dan 19’a çıkardıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor alanında 8 bin 300 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 77 spor tesisi inşa ettiklerini ve 21 milyar liralık sosyal yardım kaynağıyla Van’ın ihtiyaç sahibi halkına destek verdiklerini söyledi. Engellilere yönelik sosyal hizmet yerleşkesi inşaatına devam ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “500 yataklı merkez, 400 yataklı bölge hastanesi olmak üzere toplam 1562 yataklı 19’u hastane olmak üzere 104 sağlık tesisi inşa ettik. Hastane. İnşaatı devam eden 15 sağlık tesisimiz daha var. Yatak kapasitesi 800.” “Van Şehir Hastanemizin projesini tamamladık. Yakın zamanda ihalesine çıkacağız.” dedi.

TOKİ aracılığıyla 25 bin 736 konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 bin 299 konutun inşaatının devam ettiğini belirtti.

Van’da 2011 depreminde yerle bir olan ve acısı hala yürekleri dağlayan yerleşim yerlerini yeniden inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erciş nasıl? Peki Edremit nasıl? 13 bin 820 bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık. Kentsel dönüşüm sırasında şehrimizde riskli yapılar olarak belirlediğimiz Edremit artık bambaşka bir yer haline geldi.” “Göreve geldiğimizde il sınırları içerisinde 2 adet atıksu arıtma tesisi mevcut iken, bugün 8 adet atıksu arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 84’üne hizmet vermekteyiz. Van’da 10 millet bahçesi projemizin 6’sını tamamladık, sürdürüyoruz. 3’ünün inşaatı var. Biri proje aşamasında. Van’da “Göl Havzası Koruma Eylem Planı’nı hazırladık ve uygulamaya başladık. Ulaşımda 36 kilometreden devraldığımız Van’ın bölünmüş yolunun uzunluğunu 597 kilometreye çıkardık.” dedi.

“İKİNCİ TÜP TÜNELİN PROJE ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ”

Van-Tatvan yolu üzerindeki 2 bin 306 metre uzunluğundaki Kuskunkıran 1 Tüp Tüneli’ni çift yönlü trafiğe açtıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun devamı olan 4 bin 18 ikinci tüp tünelin proje çalışmalarına da devam ettiklerini söyledi. metre uzunluğunda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “3 bin 150 metre uzunluğunda çift tüplü Güzel Dere Tüneli’ni, Özalp Kavşağı ile Erciş Kavşağı arasındaki Van çevre yolunu, Doğu Beyazıt-Çaldıran yolunu ve Karayolunu kapsayan Van Hakkari Yüksekova Kavşağı yolunu da tamamlamayı umuyoruz. Bu yıl Erciş şehir geçişi de Van’ın “Çevre yolu, Erciş Muradiye Çaldıran yolu, Van Özalp Kapıköy yolu, Edremit Gevaş kavşağı yolu, Adilcevaz Erciş yolu, Van Muradiye kavşağı yolunun kalan kısmını önümüzdeki yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Gelecek yıl Erciş Patnos yoluna gideceğiz” dedi.

“YATIRIM AÇIKLAMAKLA BİTMİYOR”

Van’da tarım ve ormancılık alanında 5 baraj, 18 sulama tesisi, 134 taşkın koruma tesisi, 5 gölet ve 4 hidroelektrik santrali inşa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 42,5 milyon su biriktirme hacmine sahip 11 barajın inşaatının devam ettiğini kaydetti. metreküplük çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yılda yaptıkları sulama projeleriyle 374 bin dekar tarım arazisini sulamaya açarak çiftçilere yıllık 3 milyar lira gelir artışı sağladıklarını belirterek, 165 bin dekar verimli araziyi çiftçilere açacaklarını söyledi. inşaatı devam eden 7 sulama tesisi ile sulama.

Vanlı çiftçilere 26 milyar liralık tarımsal hibe desteği sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir organize sanayi bölgesi ve teknoparkı faaliyete geçirdiklerini, Van Erciş Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabını da projeye dahil ettiklerini ifade etti. Bu yılki yatırım programında 25 hektarlık bir alan var.