Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

CW Enerji’den bir yatırım hamlesi daha

CW Enerji sürdürülebilir büyüme

CW Enerji sürdürülebilir büyüme yaklaşımı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Şirket, güneş paneli üretiminin yanı sıra artık alüminyum çerçevelerini de kendi bünyesinde üretecek bir yatırıma başladı.

ANTALYA (İGFA) –CW Enerji sürdürülebilir büyüme yaklaşımı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Şirket ayrıca güneş enerjisi paneli bileşenlerinin ana unsurlarından olan alüminyum çerçevelerin üretimini de kendi bünyesinde gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Savran, güneş enerjisi panellerinin ana unsurlarından biri olan alüminyum çerçeve için üretim faaliyetlerine başlama kararı aldıklarını söyledi.

Firmaların alüminyum çerçeve üretim tesisi yatırımına ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı teşvik başvurusunun 26.03.2024 tarih ve 564406 sayılı teşvik belgesinin onaylanması doğrultusunda yatırıma başlandığını belirten Sarvan, şunları söyledi: Yatırımın ardından ilk etapta 554.389.070 TL tutarında yatırım teşvik belgesi alındı. “Makinelerin alımı için Yapı Kredi Leasing Anonim Şirketi aracılığıyla 60 ay vadeli 8 Milyon Euro tutarında finansal kiralama sözleşmesi imzalandı ve makine siparişleri verildi” dedi.

2025 YILININ İLK ÇEYREĞİ İTİBARİYLE ÜRETİME BAŞLANMASI PLANLANMAKTADIR

Yatırımın Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gayrimenkule yapılmasının planlandığını belirten Sarvan, 2025 yılının ilk çeyreğinden itibaren üretime geçilmesinin planlandığını kaydetti.

Böylesine önemli bir yatırımı hayata geçireceklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarvan, “Firmamız, güneş paneli üretim prosesinde kullanılan hammadde sayısını artıracak ve üretilecek yatırımımızla maliyet avantajı açısından önemli bir adım atmaya karar vermiştir. şirket tarafından. Bu yatırımla alüminyum çerçeveleri kendi bünyemizde üreteceğiz. “Böylece yenilenebilir enerji sektörüne ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağız” dedi.

SEKTÖRÜMÜZE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Alüminyum çerçeve üretim tesisimizin faaliyete geçmesiyle güneş panellerimizin üretim sürecini daha da optimize edeceğiz” diyen Sarvan, şöyle devam etti: “Çerçeveleri kendi üretim tesisimizde üreterek çevresel etkimizi daha da azaltacağız. Bu adımımızla güneş enerjisi alanındaki çözümlerimize bir yenisini daha ekledik. Bu yatırımımızla yerli ve milli üretime verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koyduk. “Sürdürülebilir büyüme anlayışımız çerçevesinde ilerlemeye ve sektörümüze katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Togg, 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu
Sıradaki Haber Togg tarihi tura eskortluk yaptı