Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Mühendis alımı için sınav duyurusu

    Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Mühendis

    Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Mühendis Adaylarına İlişkin Sınav Duyurusu

    Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatında açık bulunan ‘mühendis’ kadroları için alım yapılacağını duyurdu. İlgili duyuruda, üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği lisans programlarından mezun adayların başvurabileceği belirtildi.

    Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ

    Başvuruda bulunacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşıması, ilgili lisans programlarından veya Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen eşdeğer bölümlerden mezun olmaları ve 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor.

    Başvurular, adayların kendileri tarafından 02.01.2024 – 12.01.2024 tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden DİBBYS programı aracılığıyla yapılacak. Öğrenim durumu elektronik ortamda tespit edilecek olup, bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adayların mezuniyet bilgilerini ilgili üniversiteler aracılığıyla elektronik ortama kaydetmeleri gerekmektedir.

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

    Başvuruların hatasız ve eksiksiz bir şekilde yapılması gerektiği vurgulanırken, müracaatların sona ermesinin ardından başvuru bilgilerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi. Adaylar, özgeçmişlerini başvuru ekranındaki ilgili alana 1000 karakteri aşmayacak şekilde girmeleri gerekmektedir.

    Sınav ve sonuçlarına ilişkin duyurular, Başkanlık internet sitesinde ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecek. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak olup, “Sınav Giriş Belgesi” alma ve sınav sonuçlarını öğrenme işlemleri adaylar tarafından “sinav.diyanet.gov.tr” adresi aracılığıyla gerçekleştirilecek.

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

    Sözlü sınav, Ankara’da gerçekleştirilecek olup, sınav konuları arasında mesleki bilgi düzeyi, kavrayıp özetleme yeteneği, genel kültür ve genel yetenek gibi alanlar bulunuyor. Sınav, en yüksek puana sahip adaydan başlamak suretiyle belirlenen kadro sayısının üç katı adayı kapsayacak şekilde yapılacak.

    Bu kapsamda sınava girmeye hak kazanan adayların, belirlenen tarihlerde sınava katılmaması durumunda sınav hakkını kaybedeceği ve ikinci bir sınav hakkının verilmeyeceği belirtildi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mühendis kadroları için yapılacak sınav başvuruları ve sürecine ilişkin detaylı bilgiler için ilgili internet adresi ziyaret edilebilir.