Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Diyanet Kurban fiyatlarını açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı, 2024

Diyanet İşleri Başkanı, 2024 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Bedelini Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Bu açıklama, Kurban Bayramı öncesi Türkiye’de ve yurtdışındaki Müslümanlar arasında önemli bir gündem maddesi haline geldKurban ibadetinin anlamı ve önemi, Başkan Erbaş’ın vurguladığı gibi, Allah’a olan bağlılığı, şükür bilincini ve yardımlaşma erdemini pekiştirir.

Kurban kesimi, Müslümanlar için Tevhid’e, takva’ya ve teslimiyete olan inancın bir ifadesidir. Ayrıca, kurban ibadetiyle Allah’a olan muhabbetin en üst düzeyde ifade edildiği ve kulluk vazifesinin yerine getirildiği belirtilmektedir.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın geçmiş yıllardaki başarıları da önemli bir vurgu noktasıdır. 2023 yılında TDV’ye emanet edilen kurbanların yurt içi ve yurt dışındaki kesim detayları paylaşılmıştır. Toplamda 31 yıllık süreçte, hayırseverlerin vekalet verdiği kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, TDV’nin başarısını göstermektedir.Bu yılki vekaletle kurban kesim bedelinin belirlenmesiyle birlikte, Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmek için hazırlıklara başlayacaklar. TDV’nin, 2024 yılında da ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatması beklenirken, kurban ibadetinin manevi ve sosyal boyutlarına olan vurgu da artacaktır.

Diyanet İşleri Başkanı’nın açıklamalarıyla birlikte, kurban ibadetinin önemi bir kez daha hatırlatılmış ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu alandaki çalışmaları takdirle karşılanmıştı.

“31 yılda 4 Milyon 662 bin 258 hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı”

2023 yılında TDV’ye emanet edilen 745 bin 535 hisse kurbanın yurt içinde 79 il, yurt dışındaysa ise 47 ülke 280 bölgede bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesilerek 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırıldığı bilgisini paylaşan Başkan Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfımız, 31 yıllık süreçte hayırseverlerimizin vekalet verdiği toplam 4 Milyon 662 bin 258 hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ulubey Kanyonları Uşak il merkezine
Sıradaki Haber Uşak’a 33 km uzaklıkta cam terastan izleniyor