Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    En büyük inşaat Adıyaman İndere’de… 16 bin 433 konutun inşaatı sürüyor

    ANKARA (İGFA) – Çevre,

    ANKARA (İGFA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Emlak Konut’un Adıyaman İndere’de 850 bloktan oluşan 16 bin 433 konut inşa ettiğini belirtti. Bakan Özhaseki, İndere’de afet konutlarının yanı sıra sosyal donatı alanları da inşa ettiklerini belirterek, altyapı çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini vurguladı.

    Bakan Mehmet Özhaseki yaptığı yazılı açıklamada deprem bölgesinde yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi; “Deprem bölgesinin bir an önce ayağa kalkması için gece gündüz çalışıyoruz. Afet konutlarımızın ve köy evlerimizin inşaatlarına hızla devam ediyoruz. 4 bin 333 köyde inşa edeceğimiz 100 bin çevreci, Sıfır Atık uyumlu köy evinin yarısı çelikten yapılacak; “Bir kısmını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik.” Açıklamalarına yer verdi.

    Bakan Özhaseki, depremden en çok etkilenen kentlerde de kent meydanları inşa ettiklerini vurguladı; Şehirlerin ticari hayatını canlandıracak çarşıların inşaatlarına ara vermeden devam ediyor; şehirlerin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak; Mahallenin kültürünü yansıtan, yerel ve yatay mimariye uygun, sağlam ve güvenli konutlar inşa ederek mahalleyi canlandıracaklarını belirtti. Bakan Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük şantiyesinde 9 bin işçinin çalıştığını belirterek, “Deprem bölgesinde 110 bin işçi ordusuyla çalışıyoruz. “En büyük şantiyemiz olan İndere’de 9 bin çalışanımızla yaz-kış titizlikle çalışıyoruz.” söz konusu.

    İNDERE’DE 2 BİN KONUT TAMAMLANDI, TESLİMİYE HAZIR

    Bakan Mehmet Özhaseki; Türkiye’nin en büyük şantiyesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tamamlanan konutlara ilişkin bilgiler de paylaştı. Bakan Özhaseki, Adıyaman İndere’de 2 bin konutun tamamlandığını ve teslime hazır olduğunu söyledi; “İndere’de 2 bin afet konutunun inşaatını tamamladık, teslimatlarına başlayacağız. İnşallah en kısa sürede tüm deprem bölgesindeki evlerimizi tamamlayıp depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.” söz konusu.