Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Fiber altyapı 2,5 milyon eve ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa’nın önde gelen kuruluşlarından FTTH Council Europe’un gerçekleştirdiği FTTH/B Pazar Panoraması Araştırması’na göre Türkiye’nin eve fiber erişimde Avrupa’da ikinci sıraya yükseldiğini açıkladı. 18 milyon hane.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, FTTH Avrupa Konseyi’nin ülkelerin fiber altyapılarına ilişkin önemli veriler sağlayan FTTH/B Pazar Panoraması Araştırmasını açıkladığını belirtti.

Araştırmaya göre Türkiye’nin fiber internet altyapısı açısından Avrupa’nın en hızlı gelişen ülkelerinden biri olduğunu belirten Uraloğlu, “Araştırmaya göre 18 milyon haneye ulaşan eve kadar fiber altyapısıyla Türkiye, Avrupa’da Fransa’dan sonra ikinci ülke konumuna geldiğini her geçen gün dile getirerek, “Bu anlamda Avrupa’nın zirvesine oynuyoruz, her geçen yıl artan yatırımlarımızın meyvelerini topluyoruz. Ülkemizin çok yakında fiber altyapıda Avrupa lideri olacağına inanıyorum” dedi.

Bakan Uraloğlu, FTTH Avrupa Konseyi’nin bir önceki raporunda da Türkiye’nin fiber altyapısında üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekerek, “Bugüne kadar hem bilgi hem de iletişim politikalarında yaptığımız çalışmalarla günü kurtarmanın yanı sıra radikal reform faaliyetleri de gerçekleştirdik. Bunun sonucunda dün insanımız için hayal olan pek çok ulaşım ve bilişim hizmeti, bugün günlük yaşamın vazgeçilmezi haline geldi. Bu bağlamda Türkiye, kalkınma açısından Avrupa ortalamasının üzerinde bir ivme yakaladı. Sadece bir yılda 2,5 milyona yakın eve fiber altyapı ulaştırdık. Böylece Avrupa’nın fiber altyapısı bir yılda arttı. Türkiye’de ilk iki ülkeden biri haline geldik. Rapora göre Türkiye, fiber altyapısında Avrupa’nın en hızlı büyüyen pazarları arasında yer alıyor. Bu rapor, iletişim altyapımıza ve tabii ki fiber altyapımıza verdiğimiz önemin karşılığını aldığımızın göstergesidir” dedi.

DAHA BÜYÜK HAYALLER KURMANIZ GEREKEN BİR DÖNEMDEYİZ”

Uraloğlu, FTTH Avrupa Konseyi gibi bağımsız uluslararası kuruluşların hazırladığı yıllık raporlarda, Türkiye’nin son yıllarda bilişim ve iletişim altyapısında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yerini aldığını vurguladı. 2071 vizyonu hedefleri doğrultusunda iletişim altyapısı yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Uraloğlu, 2002 yılında neredeyse sıfır olan genişbant abone sayısının bugün 95 milyonu aştığını hatırlattı. Uraloğlu, “Önümüzdeki dönemde geniş bant internet hizmetini her eve ulaştıracağız. Bundan 20 yıl sonra.” Şu an bulunduğumuz durumu ilk önce ülkemizde yaşayan birine söyleseydik muhtemelen bizi hayal kurmakla suçlayacaklardı. Ama artık hayallerimizi gerçeğe dönüştürdük. Artık vatandaşlarımızla birlikte daha büyük hayaller kurmamız ve onları gerçekleştirmek için çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Şu anda toplam fiber uzunluğumuz yaklaşık 550 bin kilometre. “Bu yıl sonuna kadar 600 bin kilometreye ulaşmayı planlıyoruz. 4 yıl içinde fiber uzunluğumuzu 850 bin kilometreye çıkaracağız” dedi.

BURSA (İGFA) – Türkiye’nin akıllı
Sıradaki Haber Ulaşım altyapısını otonom araçlara uygun hale getiren ICA’ya ödül