Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Havalimanlarında yeni dönem başlıyor, her yolcuya uygulanacak

Havalimanlarında Güvenlik Önlemleri Artıyor:

Havalimanlarında Güvenlik Önlemleri Artıyor: Her Yolcu Aranacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı. Türk Sivil Havacılık Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle, havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak. Cihazla yapılan aramanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcular uçağa kabul edilmeyecek. Ayrıca, havacılık güvenliği kapsamında özel güvenlik personeli, genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.

Deniz Taşımacılığında Emisyon Düzenlemesi: ETS Sistemi ve Yeni Gelir Modeli

Bakan Uraloğlu, deniz taşımacılığında gemi kaynaklı emisyonların azaltılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) denizcilik sektörünü de kapsayacak şekilde genişletilecek. Avrupa Birliği, ETS düzenlemesiyle emisyonlardan elde edilecek gelirin yüzde 50’sini diğer ülkenin tasarrufuna bırakacak. Türkiye, emisyon fiyatlandırma sistemini kurarak, elde edilecek gelirin belirli bir miktarını alacak ve bu gelirle Türk deniz ticaret filosunu yenileyerek rekabet gücünü artıracak.

Dijitalleşen Liman İşlemleri: Giriş ve Çıkışlar Dijital Belgelerle Yapılacak

Bakan Uraloğlu, liman işlemlerinde dijital dönüşümün önemine değindi. Yeni düzenlemeyle, 4922 sayılı kanuna göre halihazırda fiziki olarak yapılan limanlara giriş ve çıkış işlemleri, dijital belgeler üzerinden yapılabilecek. Deniz taşımacılığından elde edilen karbon fiyatlandırması gelirleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesine özel ödenek olarak eklenecek. Bu tutarlar, yeşil denizcilik için araştırma, geliştirme, dönüşüm ve yeni gemi inşa faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kullanılacak. Özel gelir ve ödeneklerin kullanımı Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MALATYA (İGFA) – Geçici park
Sıradaki Haber Malatya’da 13 noktada geçici park alanı oluşturuldu