Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    İnegöl’de barınak personeline sokak hayvanlarını yakalama eğitimi

    BURSA (İGFA) – Gerek

    BURSA (İGFA) – Gerek tesisleri gerekse profesyonel kadrosuyla her alanda olduğu gibi sokak hayvanları konusunda da en iyi hizmeti verme gayretiyle çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, kurum içi eğitimlerle de personelinin gelişimine katkı sağlıyor. Bu kapsamda Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde saha personeli olarak görev yapan çalışanlara yönelik “Sokak Hayvanlarını Yakalama ve Müdahale” eğitimi düzenlendi.

    12 PERSONEL 96 SAAT EĞİTİMDEN GEÇTİ

    İnegöl Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitime 12 personel katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim, alanında uzman kişiler tarafından verildi. 1 ay süren eğitim boyunca personel toplam 96 saat eğitim tamamladı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görev yapacak yeni personelin sertifikalandırılması ve mevcut personelin bilgilerinin güncellenmesi amacıyla düzenlenen eğitimle personel, sahipsiz hayvanlara müdahale edebilecek donanıma kavuştu. Vatandaşların can ve mal güvenliğini korurken aynı zamanda can dostlarının zarar görmesini önlemek amacıyla personele en doğru müdahale yöntemleri gösterildi.

    5 AYDA 2 BİN HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

    Eğitimin tamamlanmasının ardından personele düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi’nde düzenlenen törende Belediye Başkanı Alper Taban, çalışanlara sertifikalarını takdim etti. Burada kısa bir açıklama yapan Başkan Taban, “Bugün burada başıboş ve sahipsiz hayvanlar ile saldırgan hayvanların yakalanması ve müdahalesi konusunda personelimize verilen eğitimin sertifika törenindeyiz. Bu vesileyle Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimizden de bahsetmek istiyorum. Genç hayvanların ameliyathane ortamında bakımlarının yapıldığı, karantina alanlarının bulunduğu profesyonel bir tesistir. Burada sokakta yaralanan ve vatandaşlarımızın bize bildirdiği hayvanları rehabilite edip kısırlaştırıyoruz. 2024 yılının ilk 5 ayında yaklaşık 2 bin hayvan burada tedavi edildi. Sterilizasyon işlemleri tekrar yapıldı. Biz bu merkezde üzerimize düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi.

    “YAPTIKLARIMIZI EN DOĞRU VE VERİMLİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

    Hizmeti sürdürürken aynı zamanda kurum içi eğitimlerle personelin gelişimine de katkıda bulunduğumuzu belirten Başkan Taban, “Bu noktada kurum içi eğitimlerle kendimizi geliştirmeye ve personelimizi daha profesyonel hale getirmeye önem veriyoruz. İnsan Kaynakları Müdürlüğümüzün organizasyonu ve Halk Eğitim Merkezimiz işbirliğiyle 12 arkadaşımız eğitime katılarak sertifika almaya hak kazandı. İşimizi en doğru ve verimli şekilde yapmaya çalışıyoruz. “Bu fırsatı değerlendirerek vatandaşlarımızı Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.