Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    İzmir Valiliği ormanlık alanlara girişi 31 Ekim’e kadar yasakladı

    İzmir’de Orman Yangınlarına Karşı

    İzmir’de Orman Yangınlarına Karşı Yeni Önlemler Alındı

    İzmir Valiliği, 2024 yaz mevsimi boyunca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişlerin kısıtlanacağını açıkladı. İzmir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda 1 Haziran – 31 Ekim 2024 tarihleri arasında belirli orman alanlarına yetkililer dışında kimsenin girmesi yasaklandı.

    Yasaklanan Orman Alanlarının Sınırları Belirlendi

    Valilik tarafından yayınlanan kararda, giriş yasağı getirilen ormanlık alanların detaylı sınırları belirlendi. Çiçekli, Atatürk Ormanı, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya gibi birçok orman bölgesi, yangın riskine karşı koruma altına alındı. Ayrıca bu alanlar içindeki köy ve mahallelerin isimleri de belirtildi.

    Piknik ve Molalar Sadece Belirlenen Alanlarda

    Ormanlık alanlarda piknik yapmak ve mola vermek yasaklandı. Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarında gerekli önlemleri alarak piknik yapabilecekler. Bu alanlarda ateş yakılması durumunda ateşin tamamen söndürülmesi ve kullanılan alanın temizlenmesi zorunlu kılındı.

    Cezai Yaptırımlar Uygulanacak

    İzmir Valiliği, yasaklara ve alınan önlemlere uymayan kişiler hakkında cezai yaptırımlar uygulanacağını duyurdu. 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince, bu yasaklara aykırı davrananlara işlem yapılacak.