Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kayseri’de Türkiye’ye örnek olacak hizmette hummalı çalışma

    Mehmet UZEL / KAYSERİ

    Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, Erkilet Bülbül Pınarı Mezarlığı yanında yer alan modern kurban satış ve kesim yeri ile Türkiye’ye örnek teşkil ettiklerini belirterek, sunulan hizmetlerle vatandaşların kurban namazlarını daha huzurlu kılmalarına katkı sağlayacaklarını belirtti. her yıl olduğu gibi bu yıl da.

    Belediye Başkanı Çolakbayrakdar sözlerini şöyle sürdürdü: “Erkilet Bülbül Pınar Mevkii’ndeki kurban kesim ve satış yerindeyiz. Geçmiş yıllarda edindiğimiz tecrübelerle vatandaş memnuniyeti yaratacak şekilde hizmet veriyoruz. Kurban Bayramı neredeyse yaklaşıyor. Önümüzdeki hafta hazırladığımız alanda hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlık hayvanların satışı yapılacak. Öte yandan kesim ünitelerimizde hem koyun hem de büyükbaş ünitelerini hazırlayarak Kurban Bayramı’nda hizmet vereceğiz. Bu yıl on birincisini gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın bayram namazlarını daha huzurlu ve hijyenik bir ortamda, profesyonel bir şekilde kılabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın dini görevlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirebilmeleri amacıyla Teknik İşler Müdürlüğümüz, Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, Emniyet Müdürlüğümüz, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, Mezarlıklar Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz ile diğer Müdürlükler gerekli tedbirleri alıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bu hizmeti verme çabamızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak Kayseri’de bu tür hizmetleri veren tek belediyeyiz. Türkiye’nin sayılı belediyelerinden biriyiz. Burada hem kurban satışı hem de kurban kesim yerleri bulunmaktadır. Mezbahamızda veterinerlik hizmeti de vermekteyiz. Vatandaşlarımızın kestiği hayvanların sağlıklı olmasına özen gösteriyoruz. Burada İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından hayvanlar denetleniyor. Kurbanlık hayvanlar, kesim günü hem Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı veteriner hekimler hem de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından muayene edilecektir. “Bütün çabamız hemşerilerimin daha sağlıklı, daha huzurlu ibadet edebilmeleri için.”

    Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımızın namazlarını daha iyi kılabilmeleri için her zamanki gayretimizle çalışıyoruz.”