Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kış saati uygulamasında karar verildi

    Milyonlarca kişinin beklediği haber

    Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi: Kış saati uygulamasına geçilmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, kış saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmayacağını açıkladı.

    Milyonlarca çalışan ve öğrencinin isyan ettiği kış saati uygulamasında karar verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasına ilişkin merakla beklenen açıklamasını yaptı.

    Bakan Bayraktar, “yaz saati” uygulaması tartışmalarına yanıt verdiği açıklamasında “Yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını” söyleyerek kış saatine geçilmeyeceğini ifade etti.

    Bayraktar’ın açıklaması, milyonlarca çalışan ve öğrenci tarafından sevinçle karşılandı. Geçtiğimiz günlerde çok erken saatte okula gitmek zorunda olan bir ilkokul çocuğunun markette ayakta uyuya kaldığını gösteren görüntüler sosyal medyada viral olmuştu.

    Kış saati uygulaması yıllardır tartışma konusuydu

    Dünya genelinde ekim ayında kış saati uygulamasına geçilerek saatler 1 saat geri alınıyor. Gün ışığından daha fazla yararlanma hedefinde olan yaz ve kış saati uygulamaları Türkiye’de 2016 yılından beri uygulanmıyor.

    Türkiye’de kış saati uygulamasının kaldırılması, 2016 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla hayata geçirilmişti. Karara göre, yaz saati uygulaması yıl boyunca uygulanmaya başlandı.

    Kış saati uygulamasının kaldırılması, milyonlarca çalışan ve öğrenci için önemli bir kazanım olarak görülüyor. Uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte, çalışanların ve öğrencilerin sabah uyanmaları ve işlerine veya okullarına gitmeleri daha kolay olacak.