Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kocaeli deniz ekosistemini koruyor

    KOCAELİ (İGFA) – Çeşitli

    KOCAELİ (İGFA) – Çeşitli nedenlerle deniz ortamına ulaşan yüzen atıklar, alg çoğalmaları ve deniz yosunları, deniz ortamı ve deniz canlıları üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından İzmit Körfezi’nde yürütülen deniz kontrol, denetim ve temizlik çalışmaları ile bu olumsuzlukların önüne geçiliyor. Böylece çevresel atıkların denize ve canlılara verdiği zarar en aza indirilir ve deniz ekosistemi korunur.

    7 BİN 950 METREKÜP DENİZ ATAĞI TOPLANDI

    Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nde 2008 yılından bu yana deniz süpürgeleriyle gerçekleştirilen temizlik çalışmaları sayesinde yağmurların derelerden sürüklediği atıkları ve deniz tabanından yüzeye çıkan yosun çöplerini topluyor. Bu kapsamda ekipler, 2008-2024 yılları arasında toplam 7 bin 950 metreküp deniz çöpü topladı.

    Çevreci kimliğiyle Türkiye’de örnek bir belediyecilik ortaya koyan ve yaptığı çalışmalar sonucunda dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödülü olan “Mavi Bayrak”ı 9 farklı plajda dalgalandıran Büyükşehir Belediyesi, sığ ve sakin sularda, Mavi Takım Timi ve Deniz Süpürgelerinin ulaşamadığı bölgelerde amfibi araçlarla deniz ve kıyı araçlarını kullanıyor. Şeritleri korumak için topyekün mücadele veriyor.

    BİR HAFTALIK GÜNDEM; ÇEVRE

    Bu arada Türkiye Çevre Haftası da tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bir dizi etkinlikle kutlanacak. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayacak haftada Kocaeli halkını farklı ve eğlenceli programlar ile tanıştıracak. Plajlardan kıyı temizliğine kadar birçok alanda düzenlenecek etkinliklerle Kocaelililerin çevreye duyarlılığı artırılacak.