Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kocaeli’de balıkçılığa yapay resif desteği… İlk resifler kaldı

    KOCAELİ (İGFA) –İzmit Körfezi’nin

    KOCAELİ (İGFA) –İzmit Körfezi’nin korunması ve su kalitesinin iyileştirilmesi kapsamında önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’ndeki deniz yaşamını korumak ve geliştirmek amacıyla başlattığı yapay resif projesini Gebze’de başlattı.

    Buna göre Kocaeli’deki balık popülasyonunu artırmak ve küçük ölçekli balıkçılığı desteklemek amacıyla tasarlanan yapay resifler, Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önündeki suya yerleştirildi. Yapay kayalığın denize bırakılması programı hakkında konuşan Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez’e yeniden hayat kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

    KÖRFEZDE DENİZ HAYATI ZENGİNLEŞECEK

    Büyükşehir Belediyesi, doğal deniz yaşamının korunması ve arttırılması amacıyla Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile birlikte çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda, canlı çeşitliliğini artırmak ve katkı sağlamak amacıyla Gebze Eskihisar Sahili’nde belirlenen noktada 100 adet beton bloktan oluşan, deniz şartlarına dayanıklı ve yaklaşık 1,5-1,7 ton ağırlığındaki yapay resifler denize kazandırıldı. nesli tükenmekte olan türlerin korunmasına yöneliktir. Yapay resifler sayesinde İzmit Körfezi’ndeki deniz yaşamının daha da zenginleştirilmesi ve balıkçılık potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.

    İLK RESIFLER DENİZE BIRAKILDI

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katıldığı törenle projenin ilk resifleri denize bırakıldı. Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önündeki yapay resif döşeme törenine Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Su Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Mustafa Sarı, Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Soba, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve Eskihisarlı balıkçılar katıldı.