Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kocaeli’de mahalleye 2 bin 600 metre yeni yağmur suyu hattı

    KOCAELİ (İGFA) – Son

    KOCAELİ (İGFA) – Son yıllarda küresel ısınmanın bir sonucu olarak ani ve şiddetli yağışlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili oluyor. Kocaeli genelindeki atık su arıtma tesislerinde sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ve atık suların toplanması ve arıtılması konusunda hizmet veren İSU Genel Müdürlüğü, ani ve şiddetli yağışlar sonucu oluşan yüzey sularının toplanması için şehir genelinde yeni yağmur suyu hatları ile dere iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İSU, son 5 yılda gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla kent genelinde toplam 253,6 kilometre yeni yağmur suyu hattı ve 28,1 kilometre dere iyileştirme çalışması gerçekleştirdi. Yapılan yatırımlarla önemli miktarda su birikmesinin önüne geçildi.

    Su birikintileri önlenecek
    Kocaeli genelinde yatırımlarını “Altyapıda Sıfır Sorun” ilkesiyle yürüten İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçesi Karadenizliler Mahallesi’nde başlattığı yağmur suyu altyapı çalışmasıyla yüzey sularını toplayarak oluşabilecek su birikintilerinin önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 400mm, 500mm, 600mm, 800mm, 1000mm çaplarında boruların kullanıldığı yağmur suyu hattı çalışması kapsamında Ordulu Caddesi, Yoncalı, İlim Caddesi, Türkmen, Kirazlı, Halil, Köklü, Furuncu, Alperen, Korgan, Kısa, İhsan Türkkan ve Keskin Sokakları. Bölgede toplam 2.600 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

    BÖLGENİN SORUNU ÇÖZÜLECEK
    Bölgenin yağmur suyu sorununu çözecek yeni yağmur suyu hattı çalışmaları ile bölgenin yüzey suları toplanacak, su birikintileri önlenecek ve yerleşim alanlarındaki su baskınlarının önüne geçilecek.