Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kocaeli’de mısır tohumları toprakla buluşuyor

    KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli

    KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Yem Bitkileri Tohum ve Gübre Destekleme Projesi” kapsamında çiftçilere mısır tohumu ve katı organomineral bazlı gübre desteği sağladı.

    Yüzde 50 hibe desteği kapsamında üreticiler, traktörlerine mazot doldurarak tarlalarına giderek mısır ekimine başladı.

    ÇİFTÇİNİN YÜZÜ BÜYÜKŞEHİR İLE GÜLÜYOR

    Çiftçi dostu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla mazot, gübre, tohum, meyve fidanı, doğal yumurta tavukçuluğu ve modern sera desteklerinin de aralarında bulunduğu onlarca can suyu projesini hayata geçirdi. Çiftçilerin ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesinin sağlanması. Seni gülümsetmeye devam ediyor.

    Turizm, sanayi, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bir arada yürütüldüğü ender şehirlerden biri olan Kocaeli’de; Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 oranında sübvansiyonlu mazot, mısır tohumu ve organomineral katı bazlı gübre desteğinden yararlanan çiftçiler, traktörleriyle tarlalarına giderek mısır tohumlarını toprağa ekmeye başladı.

    40 BİN DÖNÜM MISIR ALANINA DESTEK VERİLDİ

    Muhtarlık İşleri Dairesi Tarım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen yem bitkisi tohum destekleme projesi kapsamında yüzde 50 hibeli 23 bin paket katı organomineral baz gübre, 2.200 paket dane mısır ve 3.000 paket mısır yetiştirildi. Bu yıl talep üzerine yaklaşık 1.800 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı. Daha önce sağlanan mazot desteğiyle Kocaeli genelinde atıl durumdaki yaklaşık 40 bin dönüm mısır tarlasına destek verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal desteklerinden duydukları memnuniyeti dile getiren üreticiler, zor günlerinde her zaman yanlarında olan Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

    ÇİFTÇİLER DESTEKLERDEN MEMNUN

    Kandıra Esentepe Mahalle Muhtarı Nuri Er, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Mısır ve buğday ekiyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başta mazot, gübre ve tohum olmak üzere tüm desteklerinden faydalandık. Destekler çok güzel, çiftçi olarak mutluyuz. Üretmek için buna ihtiyacımız vardı. Daha fazla ekmek için daha fazla desteğe ihtiyaç var. Daha önce çiftçiler arazinin tamamını işleyemiyorlardı. Bu destekle artık boş ve boş alanlar kalmadı. Bu sayede üretim de arttı. Artık Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği mısır tohumu ve gübre desteğiyle ekime başladık. Haziran ortasında hasata başlayacağız. Bu sezonun verimli geçeceğini umuyorum. Tohumlar kalitelidir. Geçen sene ektim, dönümden bir ton aldım, verimli oldu. Büyükakın gerçekten çiftçi dostu bir belediye başkanı. Çiftçiler ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.