Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kocaeli’de yıkılan vergi dairesinin yerine park yapılacak

    KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli

    KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sörler Okulu önünde yıkılan eski vergi dairesinin boşalttığı alanla ilgili alınan kararı açıkladı. Bölge esnafının otopark talebi olduğunu hatırlatan Başkan Büyükakın, “Ancak geldiğimiz noktada bu alanı otopark yerine açık alan olarak kullanmaya karar verdik.” Başkan Büyükakın, kamulaştırmayla birlikte bölgeye otopark da yapacaklarını, esnafın ve vatandaşların bu ihtiyacını karşılayacaklarını vurguladı. Tepecik Mahallesi’ndeki eski vergi dairesi binası ağır hasar gördüğü için 2022 yılında boşaltılmış, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı tamamlanmıştı.

    BÖLGE ESNAFLARI ORADA OTOPARK OLMASINI İSTEDİ

    Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin önemli tarihi mekanlarından Sörler Okulu’nun kaderini belirleyecek açıklamada da bulundu. Eski vergi dairesinin bulunduğu bölgede kent halkının merakla beklediğini belirten Başkan Büyükakın, binanın yıkılmasından bu yana bölgeyle ilgili tartışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Büyükakın, özellikle bölgedeki esnaf arasında yoğun bir otopark talebinin olduğunu vurgulayarak, “Yer altına inmede bazı sıkıntılar yaşandı. Tarihi bir yer olması nedeniyle Anıtlar Kurulu ile görüşüldü. Anıtlar Kurulu’nun kabul edeceği bir proje yazıldı. Tarihi okulu restore ederek kültürel bir işlev kazandırmayı düşünüyoruz. “Kültür Bakanlığımız buranın kütüphane olarak kullanılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

    KADINLARIN TALEPLERİ DİKKATE ALINACAK

    Başkan Büyükakın, “Arkadaşlarımız otoparkı başka bir alanda yapmaya çalışıyorlar. Burada açık alan bırakılarak çalışma yapılacak. Çok büyük maliyetler olmadan meydan olarak kullanılacak. Buraya gelecek insanlara hizmet edecek bir yer haline gelecek. İmar değişikliğini askıya alıp açık alan düzenleyeceğiz. Bu alan bölgeye hareketlilik kazandıracak, meydan ve çay bahçesi olarak kullanılacak. Kadınların taleplerini dikkate alarak çalışacağız. Bildiğiniz gibi caddenin hemen aşağısında Cumhuriyet Bulvarı var. Burayı Cumhuriyet Bulvarı’nın devamı olarak planlayacağız” dedi.