Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Konya’da akıllı altyapı KOSKICBS ile güçleniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, sürekli

Konya Büyükşehir Belediyesi, sürekli gelişen ve değişen şehir dinamiklerine en uygun şekilde cevap vermek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak amacıyla akıllı altyapı sistemlerine büyük önem veriyor. Bu bağlamda yerli ve milli olarak geliştirilen KOSKİ Coğrafi Bilgi Sistemleri, şehrin altyapı projelerinin planlama, inşaat ve işletme süreçlerinde kritik bir role sahiptir.

BURSA (İGFA) –Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akıllı Altyapı Sistemleriyle Konya’nın değişimine öncülük ediyor.

VERİLER DAHA SAĞLIKLI VE HIZLI SAKLANIR

KOSKİ, gelişmeye ve değişmeye devam eden kentsel dinamiklere en uygun şekilde cevap vermek ve geleceğe yaşanabilir bir şehir bırakmak amacıyla akıllı altyapı sistemlerine büyük önem vermektedir. Bu kapsamda yerli ve milli olarak geliştirilen KOSKİ Coğrafi Bilgi Sistemleri (KOSKİCBS), şehrin altyapı projelerinin planlama, inşaat ve işletme süreçlerinde kullanılıyor. kullanmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü; KOSKİCBS, 42 bin kilometrekarelik alanda 36 milyon metre uzunluğunda 6 farklı su şebekesi ve 3 bini aşkın üst yapı tesisiyle Türkiye’nin en büyük su şebekesi hizmetini verirken, toplama, depolama, güncelleme, kontrol gibi operasyonların daha hızlı gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Verileri analiz etmek ve görüntülemek. ve bunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir.

TEK NOKTADA ANLIK VERİ PAYLAŞIMI

Türkiye’nin en geniş coğrafyaya sahip ili olan Konya’da KOSKİ Genel Müdürlüğü, kurumun tüm coğrafi verilerinin toplanmasını ve yönetilmesini sağlayarak KOSKİCBS ile ağ sistemlerinin planlanmasını ve analizini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca tapu ve kadastro verilerini elektrik, doğal gaz, telekomünikasyon gibi diğer altyapı verileriyle entegre ederek tüm kullanıcılara tek noktadan anlık veri paylaşımı imkanı sunmaktadır.

Bu sistem ile her uygulamanın ve işlemin maliyeti düşerken, veri kalitesi, doğruluğu ve güvenilirliği artar. Aynı zamanda iş tekrarları önlendiği için hatalar azaltılır ve raporlar standart hale getirilir. KOSKICBS ile verilere erişim hızı artarken, iç ve dış kullanıcılar aynı verilere kolaylıkla ulaşabiliyor ve sistem genişletilip iyileştirilebiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, KOSKİCBS ile en etkin, en kaliteli ve en hızlı hizmeti sunmaya devam ederek şehrin Akıllı Şehir vizyonuna önemli katkılar sağlıyor.

Osmanye Valiliği’nden Meteorolojik Uyarı Osmaniye
Sıradaki Haber Osmaniye Valiliği vatandaşı uyardı: 3,5 saat sürecek