Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Konya’da dev tesisin inşaatı devam ediyor

    KONYA (İGFA) – Selçuklu

    KONYA (İGFA) – Selçuklu Belediyesi, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikaya sahip Sporcu Seçme ve Eğitim Merkezi’ni Konya’ya getiriyor. Spor camiasına çok önemli bir altyapı kaynağı sağlayacak ve olimpiyatlarda başarının kapısını aralayacak merkezin inşaatı aralıksız devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı merkezde incelemelerde bulunarak çalışmalarda son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

     

    “BU YATIRIM GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

    Konya’nın ilk ve Türkiye’nin en kapsamlı spor tesislerinden biri olacak Sporcu Seçme ve Eğitim Merkezi’nde inşaat çalışmalarına devam ettiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyaşmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak önemli bir yatırıma daha imza atıyoruz. hem şehrimizin hem de ülkemizin spor altyapısına değer katacaktır.” İnşaatına hızla devam ediyoruz. Bu yatırım geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız için çok önemli bir tesis olacak. Tesisimiz bu anlamda gençlerimize toplam 18 farklı spor branşında aynı anda spor yapma imkanı sağlayacak. Sporcu merkezimiz tamamlandığında günde en az 1.200 ila 1.500 sporcuya hizmet verecek. Spora olan ilgiyi artırmak, daha fazla gencin ve çocuğun spora katılımını sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolda hedefimiz olimpiyatlara sporcu yetiştirmektir. Bu kapsamda uygulayacağımız ölçme ve değerlendirme programlarıyla çocuklarımızın yeteneklerini keşfedeceğiz. İlimizde tesis kurarken gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak mottosuyla tesislerimizi çevreye ve doğaya duyarlı bir şekilde üretmeye özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) Sporcu Eğitim Merkezi unvanını Sporcu Seçme ve Eğitim Merkezi’ne verdik. “Merkez, enerjisinin yüzde 90’ını çatısına kurulacak güneş enerjisi panellerinden sağlayacak, böylece yıllık 350 bin kW/saat enerji tasarrufu sağlanacak.” söz konusu.

     

     

    SPORCU SEÇİM VE EĞİTİM MERKEZİ EKİPMANLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

    23 bin 514 metrekare inşaat alanına ve 15 bin 630 metrekare açık saha alanına sahip olan Sporcu Seçme ve Eğitim Merkezi’nde 25 metreye 35 metre ve 25 metreye 12,5 metrelik 2 adet yüzme havuzu bulunuyor. Hentbol, ​​karate, judo için kapalı spor salonu, Jimnastik, masa tenisi, güreş, satranç, tekvando, wushu, kickboks ve okçuluğa uygun spor salonları, fitness salonu, FIFA standartlarına uygun futbol sahası, Dünya Atletizmine uygun atletizm pisti Dernek standartlarında spor müzesi, spor mağazası, seminer salonu, VIP odası, kafeterya, idari birimler ve diğer ihtiyaç alanları yer alacak. Tesisin havuzlarında 150 öğrenci aynı anda yüzme eğitimi alabilecek. Diğer salonlarda ise antrenman süresine bağlı olarak her salonda 20 sporcu aynı anda en az 200 sporcu antrenman yapabilecek. Atletizm sahasında 150 sporcu aynı anda rahatlıkla aktivite yapabilecek.