Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Manisa’da kartlı sayaç dönüşüm işlemleri başladı

    MANİSA (İGFA) – Manisalılar,

    MANİSA (İGFA) – Manisalılar, verdiği sözleri tutarak kendilerini kartlı sayaç işkencesinden kurtaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti.

    Kartlı sayacı değiştirmek için çok uğraştıklarını ancak çözüm bulamadıklarını anlatan Nigar Levent, “Bu kartlı sayaç özellikle yalnız yaşayan insanlar için tam bir işkenceydi. Değiştirmek için çok uğraştık ama olmadı. Ama artık çok kolay, çok rahat, çok memnunuz. Kısa sürede işi hallettik. Peki su her an biter mi? Susadım mı? Umurumda değil. “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Manisa halkına verdiği sözleri tutmaya devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırıldığını açıklayarak, 1 Haziran’dan itibaren kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürmek isteyen Manisalılara müjdeyi verdi. işlemlerini MASKİ ekipleri aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) merkez ve ilçelerdeki belge kayıt birimine başvuran Manisalılar için dönüşüm süreci başlatıldı. İdareye dilekçe veren vatandaşlar tek tek çağrılarak merkezdeki Abone İşleri Dairesi Başkanlığına, ilçelerdeki ise MASKİ ilçe amirliklerinin abonelik birimine davet edilerek işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Daha sonra aboneliğin sona ermesi durumunda iade edilecek olan depozito ücreti ödenerek dönüşüm süreci başlatılır.

    SAYAÇ SÖKÜMÜ, KURULUM ÜCRETİ, ABONE SÖZLEŞME ÜCRETİ VE MEKANİK SAYAÇ ÜCRETİNE DÖNÜŞTİRME GİBİ İŞLEMLER ÜCRETSİZDİR.

    Kartlı sayaç dönüştürme işlemlerinde sayaç sökme ve takma ücreti, abone sözleşme ücreti, mekanik sayaç dönüştürme ücreti gibi işlemler abonelere ücretsizdir. Aboneler, konutlarda sadece 45 metreküp mevcut su için depozito ücreti ödeyerek kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürebiliyor. Abonelerden depozito olarak alınan tutar, yasal olarak tahsil edilmesi gereken bir ücret olup, MASKİ’nin kasasına yatırılacaktır. Aboneler, aboneliklerini sonlandırmaları halinde bu ücreti idareden geri almak amacıyla depozito olarak öderler. Uzun süredir kartlı sayaçlarını değiştiremeyen Manisalılar, kısa sürede dönüşüm gerçekleştirmeye başladı. Hizmetten duydukları memnuniyeti paylaşan vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti.