Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Sakarya ayda 4 milyon 525 bin metreküp suyu arıtıyor

    SAKARYA (İGFA) – Sakarya

    SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), atıksu arıtma tesisleriyle ayda 4 milyon 525 bin metreküp suyu arıtıyor. Çevre Haftası kapsamında detayları paylaşan Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerji kullanan çevreci ve doğa dostu tesislerin Sakarya’nın doğasına katkılarına dikkat çekti.

    Doğru atıksu yönetimi ile içme suyu kaynaklarının korunması amacıyla güçlü bir altyapı ile şehrin ihtiyaç duyulan noktaları anında karşılanmaktadır. Bu sayede atık suyun doğaya karışması engellenir ve su kullanımında önemli tasarruf sağlanır.

    SAKARYA’NIN YEŞİLİ GELİŞMİŞ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSLERİYLE KORUNMAKTADIR

    Kurumdan yapılan açıklamada, “Sakarya’nın su kaynaklarımızı ve çevresini koruma bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda şehrimizi her geçen gün yeni altyapı projeleriyle tanıştırıyoruz. Daha yeşil bir Sakarya için suyun öneminin farkındayız. “Su kaynaklarını korumak ve atık suların doğaya karışmasını önlemek için gelişmiş biyolojik atıksu arıtma tesislerimizde kesintisiz hizmet veriyoruz.” ifadeler kullanıldı.

    Büyükşehir açıklamasında, “Sakarya’da yeşil ve mavi çok güzel bir uyum içerisindedir. İlimiz göl, nehir, deniz ve yer altı su kaynaklarıyla dünyanın pek çok bölgesine göre eşsiz bir konumdadır. Bu güzellikleri yaşatmak ve geleceğe en temiz haliyle taşımak için Sakarya’nın aylık 4 milyon 525 bin metreküp suyunu sorunsuz bir şekilde arıtıp doğaya en temiz haliyle geri deşarj ediyoruz. İçinde bulunduğumuz Çevre Haftası vesilesiyle tüm vatandaşlarımızı çevrenin korunması konusunda duyarlı olmaya çağırdı.