Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Sakarya heyelan ve kitlesel kaymaları erkenden uyaracak

    SAKARYA (İGFA) – Sakarya

    SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi bir süredir kentteki büyük yatırımların korunmasına yönelik önemli bir proje üzerinde çalışıyor. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ekipleri, Güney Kore’den gelen bir heyetle birlikte “afet erken uyarı sistemi” geliştirme projesini tamamladı.

    Konuk ülkedeki Kara, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekibi, ilk pilot uygulama olarak Hendek-Bakacak bölgesine erken uyarı sistemi için sensörler yerleştirdi ve depremden kaynaklanan hareketliliği gönderen sensörleri devreye aldı. veri merkezine doğru heyelan.

    Pilot bölge olarak seçilen Hendek Bakacak’a sistemin takip noktası, ana merkezi ve sensörlerini kuran ekipler, projenin start butonuna bastı. Afete dayanıklı Sakarya’yı inşa etmek için yola çıkan Büyükşehir ekibi, kurulan sistemin ilk sinyallerini takip ederek projenin sorunsuz çalıştığını doğruladı.

    Güney Kore ekibi konuyla ilgili bir kez daha Sakarya’yı ziyaret ederek Büyükşehir Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) Büyükşehir yetkilileriyle görüştü. Toplantıda projeyi geliştiren mühendislerle konferans yoluyla toplantılar yapıldı.

    Heyelan riskini önceden tahmin edebilen “akıllı erken uyarı” olarak devreye alınan proje, kentin doğal afetlere karşı dayanıklı hale getirilmesini, heyelanların altyapı ve üst yapıya vereceği milyonlarca liralık zararın önlenmesini amaçlıyor. Proje, özellikle su, doğalgaz ve yerleşim yerlerinde can ve mala zarar gelme ihtimali ve etkilerini önleyeceği gibi, vatandaşların canlarının korunması ve maddi kayıpların en aza indirilmesi açısından önleyici tedbir olarak da önem taşıyor.

    ANLIK VERİ GÖNDERECEK

    Yüksek hassasiyete sahip bu sensörler, heyelana neden olan faktörleri sürekli olarak takip edecek, heyelan oluşma riskini önceden belirleyecek ve aynı zamanda verileri AKOM’a anlık olarak aktararak analiz gerçekleştirecek.