Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

ŞEHİR OTOBÜSLERİNDE KARTLI SİSTEM KURULUMU BAŞLADI

KARTLI SİSTEMİN İLK DETAYLARI

KARTLI SİSTEMİN İLK DETAYLARI AÇIKLANDI

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ın daha modern bir şehir olması adına ulaşımda önemli bir adım attı. Başkan Çakın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, otobüslere kartlı sisteme yönelik validatör cihazları takılmaya başladığını duyurdu.

Kentte bir otobüsten fotoğraf paylaşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bir sözümüzü daha yerine getiriyoruz. Araçlara kartlı sistem cihazları takılmaya başlandı. “Modern toplu ulaşım hizmeti şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

YENİ SİSTEM KARTLARDAN DAHA FAZLASINI BARINDIRACAK

Kurulumun tamamlanmasının ardından devreye alınacak sistem sayesinde vatandaşlar konforlu bir hizmet alabilecek. Uşaklılar mobil uygulama üzerinden otobüslerinin nerede olduğunu, duraktan geçen otobüs hatlarını ve durakta kaç dakika kalacağını görebilecek, aynı zamanda kartlarından yükleme yapabilecek. mobil uygulama, web sitesi ve belirlenen bayiler.

Otobüslere takılan validatörler, Uşak Kart’ın yanı sıra NFC ve QR kodla da ödeme yapabilecek. Kart çeşitleri öğrenci, tam ve ücretsiz kart olarak satışa sunulacak.

Ayrıca vatandaşlar UşakKart’larına ilişkin işlemleri internet sitesi üzerinden açtıkları hesap üzerinden takip edebilecek. Öte yandan UşakKart kullanıcıları, kartının kaybolması durumunda karttaki bakiyeyi site üzerinden yeni kartına aktarabilecek.

KARTLAR NASIL VERİLECEK?

Doğrulayıcıların kurulumu tamamlandıktan sonra vatandaşlar internet üzerinden başvuru yaparak kartlarını alabilecek. Ayrıca internet sitesi üzerinden kendilerine en yakın kart dolum noktalarını görebilen vatandaşlar, belirlenen noktalarda kartlarını kişiselleştirebilecek.