Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Şehirlerarası denetimler sıklaştı

    ANKARA (İGFA) – Ulaştırma

    ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, fahiş bilet satışları, korsan ve ruhsatsız taşımacılığın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını “Emekliler Yılı” olarak ilan etmesiyle birlikte yüzde 20 indirimin olup olmadığı konusunda 10 günlük inceleme yaptı. şehirlerarası otobüslerde emeklilere yönelik başlattıkları kampanya hayata geçirildi. Yapılan denetimler sonucunda 1820 adet uyarı cezasının yanı sıra toplam 1 milyon 21 bin 726 TL idari işlem uygulandığını söyledi.

    1820 UYARI CEZASI, 1 MİLYON 21 BİN 726 TL İDARİ İŞLEM UYGULANDI

    Bakan Uraloğlu, bayram öncesi yoğunluk nedeniyle ülke genelinde artırdıkları 10 günlük denetimler sonucunda 1.534 otobüsün denetlendiğini kaydederek, “Elektronik sistemler kullanılarak yapılan denetimlerin yanı sıra araç denetimlerimiz de devam ediyor. Yolcu taşımaları yolcu terminalleri, yol kenarı ve otoyol denetim istasyonlarında devam ediyor. 10 günlük süre içerisinde 1820 adet ihtar cezasıyla birlikte toplam 1 milyon 21 bin 726 TL idari işlem uygulandı. Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam edecek.”

    İNTERNETTEN BİLET ALABİLECEKLER

    Bakan Uraloğlu ayrıca, emekli vatandaşların internetten bilet alırken emekliliklerinin doğrulanacağı veri entegrasyon sürecinin, elektronik bilet acentelerinin emeklilere yüzde 20 indirim sağlaması sağlanarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile hızlı bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. ve bunun haftada 1-2 gün içerisinde hayata geçirileceğini söyledi. Yaşayacaklarının altını çizdi.