Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Sürücü eğitim araçlarına yönelik belge zorunluluğu kaldırıldı!

    ANKARA (İGFA) – Ulaştırma

    ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Bakanlıktan alınan bilgiye göre, uygulanabilirliğin artırılması, caydırıcılığın sağlanması, taşıyıcıların mevzuattaki boşluklardan faydalanmasının önlenmesi, mevzuatın adil ve sürdürülebilir bir şekilde uygulanması amacıyla yönetmelikte değişiklikler yapıldı.

    Sürücü eğitim aracı olarak kullanılan araçların, ticari taşıma yapmamak kaydıyla yetki belgesi alma zorunluluğu kaldırıldı.

    İdari ve cezai yükümlülükler dikkate alınarak yetki belgesi alacak kişilerin 15 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.

    Uluslararası eşya taşımacılığı yapacaklarda tecrübe şartına ilişkin tereddütleri ortadan kaldırmak amacıyla yönetmelikte düzenleme yapıldı.

    Ticari yolcu, eşya ve taşımacılık depoları işleten firmaların yetki belgelerinde asgari kapasite şartı düzenlendi.

    Ayrıca yetki belgesi sahibi gerçek kişilerin vefatı halinde iade edilecek belge ücretleri ile ilgili esaslar belirlenirken, mevzuatta yasaklanan belgelerin satışı gibi uygulamaların önlenmesine yönelik tedbirler de alındı.

    Otobüslerin bagajında ​​yanıcı, yakıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin taşınmasının engellenmesine yönelik uygulanan yaptırımlar ağırlaştırıldı.

    Söz konusu düzenlemenin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz