Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Trabzon turizminin önünü açıyor

    Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı

    Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kentin kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtılmasına yönelik çeşitli projeler üzerinde titizlikle çalışıyor. Muhtarlar, Başkan Genç’in Tonya ilçesindeki Kadıralak Yaylası ulaşım hattının güçlendirilmesine verdiği desteği takdir etti.

    TRABZON (İGFA) – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin turizm potansiyelini artırmak ve turizm sektörünü geliştirmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son dönemde yaptığı çalışmalarla Trabzon’u turizmde daha da öne çıkarmayı hedefleyen Başkan Genç, şehrin kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtılmasına yönelik çeşitli projeler üzerinde titizlikle çalışıyor. Özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören yaylaların ulaşımı konusunda Başkan Genç’in gösterdiği hassasiyet mahalle muhtarları tarafından takdirle karşılandı. Yeşil Yol Projesi kapsamında 47 milyon TL hibeden yararlanacak olan Kadıralak Yaylası bölgesindeki muhtarlar, Başkan Genç’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

    BÖLGEMİZ RAHATLANACAK

    Ulaşım ağının güçlenmesiyle Kadıralak Yaylasının turizm merkezi haline geleceğini belirten Tonya Yenimahalle Muhtarı Mustafa Kemal Karaca, “Biz Kadıralak Yaylasına bağlı bir mahalleyiz. Burası turizme açılmış seçkin bir yayladır. Yeşil Yol ile hak ettiği turizm potansiyeline ulaşacaktır. Yollarımızda eksiklikler var. Yeşil Yol Projesi ile bu sorunların çözüleceğine inanıyoruz. 47 milyon TL’lik destek hem mahallemiz vatandaşlarını hem de yaylalarımıza gelecek yerli ve yabancı turistleri büyük ölçüde rahatlatacak. Bu bölgeden geçen Yeşil Yol’dan yaklaşık 15 mahalle faydalanacak. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile birlikte kalan yolları da tamamlayarak yollarımızın güvenliğini ve konforunu artıracağız. Yeşil Yol öncesinde buraya gelen vatandaşlarımız geri dönüyordu. Yollarımız dengesiz ve çok kötüydü. “Tüm muhtarlarımız adına Büyükşehir Belediyemize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

    ÇOK MEMNUNUZ

    Yapılacak çalışmayla yol sorununun giderileceğini belirten Ortamahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, “Mahallemizde devam eden yol sorununu çözen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyoruz. Burası Trabzon’un turizm destinasyonlarından biri. Mavi çiçekler açtığında 3 hafta içinde yaylamızı 15 bin kişi ziyaret ediyor. Bunun dışında yaylamız yılın her ayı misafirlerini ağırlamaktadır. Büyükşehir belediye başkanımızın göreve gelir gelmez yaylamızdaki yol ve su sorunlarına yönelik harekete geçmesi bizi son derece memnun etti. Genç başkanımızın yaptığı ve vermeye devam edeceği hizmetlere güvenimiz tamdır. Başkanımızın yanına gittiğimizde bizi asla eli boş bırakmadı. Yaylamızı ziyaret edecek insanlara katkı sağlamak istiyoruz. Su ve lavabo ihtiyaçları için de destek bekliyoruz. Önceliğimiz yol. Yol olmazsa yatırım da olmaz. Bu sorunun çözüleceği için çok mutluyuz. Yaz aylarında burada insan akını oluyor. Turizm açısından daha da gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

    BELEDİYE BAŞKANI GENÇ’E TEŞEKKÜR

    Karşular İlçe Muhtarı Menderes Küçük, turizme verilen desteğin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Kadıralak Yaylasını binlerce turist ziyaret ediyor. Yaylamıza çıkan yollarımız Yeşil Yol ağına bağlıdır. Yollarımızın bir kısmı dar ve stabilize. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Yeşil Yol kapsamında bağışlanan bütçeyle yollarımızın konforu artacak. Bu sayede bölgemizi daha fazla turist ziyaret edecek. Ulaşım bölgemiz için büyük önem taşıyor. Bu güzel doğayı görmek isteyenlere yardımcı olmalıyız. Turizme verilen destek mahallemizin ve bölgemizin kalkınması açısından çok kıymetli. “Bu konuda mahallelerimizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, turizm adına öncü olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e şükranlarımızı sunuyorum” dedi.