Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ın Lezzet Hazinesi: Katmer Tarifi

    Uşak mutfağının en sevilen

    Uşak mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan katmer, özel iç harcı ve eşsiz tadıyla sofralara keyif katıyor. Geleneksel tarifler arasında yer alan bu lezzetli atıştırmalık, hazırlanışıyla da keyifli bir deneyim sunuyor.

    Malzemeler ve Hazırlanışı

    Malzemeler:

    • 5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yarım paket kuru hamur mayası
    • Ilık su (hamur yoğurmak için)

    İç Harcı İçin:

    • 1 su bardağı dövülmüş haşhaş
    • 1 su bardağı sıvı yağ

    Üzeri İçin:

    • 50 g margarin veya tereyağı

    Yapılışı:

    1. Haşhaşı inceltmek için derin bir kapta haşhaş ve sıvı yağı karıştırın.
    2. Un, maya, tuz ve yavaş yavaş ilave ettiğiniz ılık su ile hamur yoğurun. Hamurun kıvamı çok sıkı olmamalı ve mayalanması için beklemeye alınmamalıdır.
    3. Hazırladığınız hamurdan küçük bezeler yapın ve açın. Açtığınız hamurun üzerine haşhaşlı iç harcı sürün. İç harcı sürerken parmaklarınızla nazikçe yayarak dağılmasını sağlayın.
    4. İlk olarak karşılıklı iki kenarı ortada buluşturarak katlayın ve tekrar haşhaşlı karışımla sürün. Ardından diğer iki kenarı da katlayarak tekrar iç harçla sürün. Hamurun içinde haşhaş bolca bulunmalıdır.
    5. Elde ettiğiniz kare hamuru merdane yardımıyla tava büyüklüğünde açın. Sac veya tavaya alarak pişirin. Pişirme esnasında tavanın veya sacın hafifçe yağlanmış olduğundan emin olun.
    6. Pişen katmeri dilimleyerek servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis etmeniz tavsiye edilir.

    Uşak ve yöresinin lezzetlerinden olan katmer, hazırlanışıyla da unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz.

    Kaynak: Uşak ve Yöresi Toprak Kapta Yemek Yarışması Kitabı

    Bu tarifle Uşak’ın nefis mutfağından esintileri sofralarınıza taşıyabilir, sevdiklerinizle bu lezzetli atıştırmalığı paylaşabilirsiniz.