Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta bu trafik cezası alanların “cezası iptal” edildi

Selektörle Radar Uyarısı Yapan

Selektörle Radar Uyarısı Yapan Sürücülerin Cezaları İptal Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili süresince gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tatil boyunca meydana gelen trafik kazalarının vahim boyutlarına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, bu süreçte yaşanan 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 bin 810 kişinin yaralandığını aktardı.

Trafik İhlali İptali ve Trafik Kazaları Üzerine Değerlendirme

Resim: İGFA

Bakan Yerlikaya, trafik denetimlerine ilişkin verileri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. 2019’dan bu yana trafik ihlali sayılarında önemli bir artış olduğunu belirten Bakan, özellikle hız ihlallerinin bu artışın büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı. Ülkedeki araç sayısındaki artışa rağmen trafik kurallarına uyulmamasının can kayıplarını artırdığını ifade eden Bakan Yerlikaya, bu durumun önüne geçmek için daha fazla denetim yapılması gerektiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya ayrıca, trafik kazalarında can kaybını ve yaralanmayı en aza indirmek için emniyet kemeri kullanımının önemine vurgu yaptı. Kemeri takmanın, can kayıplarını ve yaralanmaları önlemede kritik bir rol oynadığını belirten Bakan, bu konuda da denetimlerin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Selektör Uyarısı ve Cezalarının İptali

Trafik polisi

Özellikle Düzce ilinde yapılan trafik denetimlerinde, selektörle radar uyarısı yapan sürücülere kesilen cezaların iptal edildiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, bu kararın alınmasındaki amaçlarını açıkladı. Aşırı hızın önlenmesi adına radar kontrollerinin artırılacağını ifade eden Bakan, bu sayede trafik güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği
Sıradaki Haber Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti!