Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta cam balkonu olanlar dikkat: Yargıtay’dan emsal karar

    Evde cam balkon yaptıranlar

    Evde cam balkon yaptıranlar dikkat! Yargıtay’dan emsal karar

    Balkonlar ortak alan sayılıyor

    Yargıtay, milyonlarca kişiyi ilgilendiren cam balkon uygulamasıyla ilgili emsal bir karara imza attı. Yargıtay’ın kararına göre, balkonlar ortak alan sayılıyor ve balkonlarda yapılacak tadilatlarda kat maliklerinin beşte dördünün yazılı izni gerekiyor. Bu iznin alınmaması durumunda yapılan cam balkonlar kaçak yapı olarak değerlendiriliyor.

    Cam balkon yaptırmak için izin şart

    Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin 2015/6244 Esas ve 2016/2299 numaralı kararında, “Balkonları, dış cepheden pay alması nedeniyle diğer odalardan farklı olarak kabul edilmekte olup binanın ortak alanları arasında bulunmaktadır. Bu nedenle balkonlarda tadilat ve değişimlerde mutlaka apartmandaki kat maliklerinin beşte dördünün yazılı izninin alınması gerekmektedir.” denildi.

    Kararda, “Bu iznin alınmaması durumunda ise cam balkon kaçak yapı olarak değerlendirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

    Cam balkon yaptıranlar ne yapmalı?

    Yargıtay’ın kararına göre, cam balkon yaptırmak isteyen kişilerin öncelikle apartmandaki kat maliklerinin beşte dördünden yazılı izin alması gerekiyor. Bu izin alınmadan yapılan cam balkonlar için, apartmandaki diğer kat malikleri tarafından dava açılabilir.

    Dava sonucunda, cam balkonun eski hale getirilmesi kararı verilebilir. Ayrıca, cam balkon yaptıran kişiden, apartmandaki diğer kat maliklerine maddi ve manevi tazminat ödemesi istenebilir.