Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta kimlik ve ehliyet yenileme için son tarihi verildi

    Kimlik ve Ehliyet Yenileme

    Kimlik ve Ehliyet Yenileme Sürecinde Son Tarih Belirsizliği: Gerçek Durum Ne?

    Kimlik ve ehliyet yenileme süreçleri, son tarih konusunda yayılan belirsiz bilgilerle gündeme oturdu. Fakat gerçek durum, iddiaların aksine, belirli bir son tarih olmadığını gösteriyor.

    Belirtilen Son Tarih Yok: Yenileme Süreci Nasıl İşliyor?

    Sosyal medyada dolaşan, “ehliyet ve kimlik kartlarının son tarihi 31 Aralık 2023” şeklindeki iddialar yoğunluk yaratsa da, bu durum gerçeği yansıtmıyor. Nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olmaya devam ediyor. Belirlenmiş bir son tarih bulunmuyor. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için son tarih ise 31 Aralık 2024.

    Kimlik kartları için çipli olanlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi veya ALO 199 hattı üzerinden randevu alarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere başvuruda bulunabiliyor. Yeni kimlik kartı için fotoğraflı kimlik belgesi ve bir adet biyometrik fotoğraf gerekiyor. Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıl olarak belirlenmiş olup, yıpranma gibi durumlarda ücret karşılığında yenisi alınabiliyor.

    Ehliyet Yenileme Şartları ve Süreci

    Ehliyet yenileme işlemleri de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Geçerli bir kimlik belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli, vakıf payı ve bir adet biyometrik fotoğraf talep ediliyor. Değerli kağıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerinde ödenebiliyor.

    Yeni tip sürücü belgeleri uluslararası standartlara uygun ve süreli olarak düzenleniyor. Tamamlanan işlemler sonucunda yeni kimlik ve sürücü belgeleri, başvuruda belirtilen adrese gönderiliyor.

    Belirtilen tarihler ve süreçler, güncel bilgilere dayanmaktadır. Yenileme işlemleriyle ilgili en doğru ve güncel bilgiyi resmi kurumların internet siteleri üzerinden almak önemlidir.