Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta sigara paketleri değişiyor

Sigara Paketlerinde Yeni Düzenleme:

Sigara Paketlerinde Yeni Düzenleme: Fiyat, Tarih ve Belgelendirme Zorunluluğu Geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, sigara paketleri için önemli bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemeye göre sigara paketlerinde aşağıdaki değişiklikler olacak:

Satış Fiyatı: Tütün mamulünün perakende satış fiyatı, paket üzerinde siyah zemin üzerine beyaz renkte “… TL” şeklinde yazılacak.

Üretim Tarihi ve Yeri: Sigara paketlerinde üretim tarihi ve yeri de belirtilmek zorunda olacak.

Belgelendirme Zorunluluğu: Türkiye’de tütün mamulü üretimi yapılabilmesi için bakanlıktan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi alınması zorunlu olacak.

Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi: Tütün ürünlerinin Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi başvurularında ürünün fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra mevzuatta öngörülen emisyon seviyeleri (bir tütün mamulü tüketildiğinde havaya salınan maddeler) de yer alacak.

Kayıt Dışı Üretimle Mücadele: Sigara paketleme makinesi için verilen izin, ürün izleme sistemi kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne bildirilecek. Aynı marka ile iç piyasaya arz edilecek tütün mamulleri, aynı kategoride sadece bir üretici veya ithalatçı tarafından piyasaya arz edilebilecek.

Düzenlemenin Amacı:

Bu düzenlemenin amacı, sigara kullanımının yaygınlaşmasını önlemek ve kayıt dışı üretimle mücadele etmektir. Düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği ise henüz belli değil.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kandıra
Sıradaki Haber Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı