Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Yeşil mercimek uzun süre tok tutar

Yeşil mercimek güçlü bir

Yeşil mercimek güçlü bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, folat, magnezyum, potasyum ve B vitaminleri gibi birçok mineral ve vitamin kaynağıdır. Uzmanlara göre yeşil mercimek tok tutması ve kan şekerini dengelemesi nedeniyle Ramazan ayında tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alıyor.

İSTANBUL (İGFA) – Uzmanların özellikle ramazan ayında tavsiye ettiği yeşil mercimeğin sağlığa pek çok açıdan faydası olan besleyici bir baklagil olduğu belirtiliyor.

Diyetisyen Emine Uluçay, Ramazan ayında oruç tutanlara önerdiğimiz besinler arasında yeşil mercimeğin yer aldığını belirterek, “Yeşil mercimek uzun oruç dönemlerinde zengin lif yapısıyla sindirim sürecini düzenlerken kabızlık riskini azaltır, kan şekerini dengeler. ve düşük glisemik indeksi sayesinde tok kalmanızı sağlar. Bu faydalı baklagilin bulunduğu pek çok besin var.” “Sofralarımızda farklı şekillerde servis edebiliriz.” söz konusu.

Diyetisyen Emine Uluçay, doğal olarak gluten içermediğinden gluten intoleransı veya çölyak hastalarının kullanabileceği, proteinin yanı sıra kompleks karbonhidratları da sağlayan iyi bir alternatif olduğunu belirtti. “Özellikle vejetaryen veya vegan beslenenler, yeterli miktarda yeşil mercimek tüketerek günlük protein ihtiyacını karşılayabilir. Bitkisel protein açısından zengin olan yeşil mercimek, kas ve dokuların onarımı ve büyümesi için önemli olan amino asitlerin kaynağıdır. Çünkü Örneğin diyet yapanlara önerdiğimiz yeşil mercimekle hazırlanan salatalar, yüksek lif ve protein içeriği sayesinde yemeğin besin değerini artırırken, daha uzun süre tok kalmaya da yardımcı oluyor.” dedi.

Uluçay, yeşil mercimeğin içerdiği çözünebilir lifler sayesinde kandaki kötü (LDL) kolesterol düzeyinin düşürülmesine yardımcı olarak kalp sağlığına da destek verdiğini söyledi.

Togg, 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu
Sıradaki Haber Togg tarihi tura eskortluk yaptı