Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Maden suyu içmek zararlı mıdır? İddialara yanıt geldi…

Türkiye Maden Suyu Üreticileri

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Birliği (MASUDER), Beypazarı Maden Suyu ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Genel Sekreter Ercan Yiğit tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’nin mineral içeriği yüksek maden suları, coğrafyamızda ve tüm dünyada gönül rahatlığıyla tüketilmektedir.” Söylendi.

İSTANBUL (İGFA) – Beypazarı Maden Suyu ile ilgili ortaya atılan iddialara ilişkinTürkiye Maden Suyu Üreticileri Birliği’nden (MASUDER) açıklama geldi.

Genel Sekreter Ercan Yiğit tarafından yapılan açıklamada, İsviçre Federal Gıda Güvenliği Ofisi’nin MASUDER üyesi Beypazarı Maden Suyu hakkında yayımladığı ve Türkiye Maden Suyu Üreticileri Birliği’nin (MASUDER) açıkladığı karara ilişkin sosyal medya platformlarında ve bazı haber kaynaklarında haberler yer aldı. bu duruma ilişkin bilgilerin kamuoyuna açıklandığı belirtildi. Paylaşıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’nin doğal maden suyu mevzuatının 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği ile uyumlaştırıldığı ve maden suyu sektörünün yıllardır tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat yaptığı hatırlatıldı. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre’deki mevzuatın Avrupa Birliği’nden farklı olduğu belirtildi. yapıldı.

Açıklamada, İsviçre’de uygulanan mevzuata göre bor madeni limitinin diğer ülkelere göre çok daha düşük olduğu ve bu durumun Avrupa Birliği ülkeleri ile İsviçre mevzuatı farkından kaynaklandığı belirtildi.

Ercan Yiğit, Türkiye’de faaliyet gösteren maden suyu üreticilerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği ile uyumlu mevzuatına uygun üretim yaptığını vurgulayarak açıklamasına devam etti.

Açıklamada, Türkiye’nin yer altı doğal maden suyu kaynakları açısından çok daha zengin mineral içeriğiyle Avrupalı ​​emsallerinden farklılaştığı ifade edilerek, şöyle devam edildi: “Türkiye’nin mineral içeriği yüksek maden suları, bulunduğumuz coğrafyada gönül rahatlığıyla tüketilmektedir. ve dünyanın her yerinde.” ifadelerine yer verildi.

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr.
Sıradaki Haber Uşak İl Sağlık Müdüründen kalp sağlığı haftası mesajı