Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Kendinizi kanserden korumak için 6 önemli adım

İSTANBUL (İGFA) – Sağlıksız

İSTANBUL (İGFA) – Sağlıksız beslenmeden aşırı kiloya, tütün ve alkol kullanımından aşırı stres ve hareketsiz yaşam tarzına kadar pek çok faktör kanser türlerinin yaygınlaşmasına neden oluyor. Bu faktörler tedavisi zor ama imkansız olmayan bir sağlık sorunu olan kanserin çok erken yaşlarda ortaya çıkmasını tetiklemektedir. Ümit Aktaş, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında yaptığı açıklamada; “Kanser iddia edildiği gibi tedavi edilemez bir hastalık değildir” dedi ve kanserden korunma yöntemlerini anlattı.

 

Güçlü bağışıklık sisteminin insan vücudundaki kanserli hücreleri yok etme yeteneğine sahip olduğunu vurgulayan Dr. Ümit Aktaş, “Hibrit tohumlar, tarım zehirleri, hatalı beslenme alışkanlıkları, alkol, sigara, düzensiz yaşam, çevre kirliliği gibi faktörler kanserin en büyük tetikleyicileri. Doğru beslenmeyle birçok kanser türü önlenebilir. Kendinizi kanserden korumak için sofranızdan başlayın. “Bağışıklığımızı doğal olarak koruyan besinlerle kendinizi kanserden koruyun” uyarısında bulundu.

Sağlıklı sindirim sistemi ve bağırsak florasının da kanserden korunmada büyük rol oynadığını belirten Dr. Ümit Aktaş, doğru beslenme ve stres kontrolü gibi faktörlerden oluşan kanserle mücadele stratejisinin vücudu hastalıklardan koruduğunu ve güçlendirdiğini belirtti. hastalık sırasında vücudun iyileşme süreci.

6 ADIMDA KANSERLE MÜCADELE STRATEJİSİ

İşlenmiş gıdalardan ve şekerden uzak durun. Doğal beslenmenin gücünü keşfedin. Stres kontrolüne dikkat edin. Güneşlenin. Omega-3 takviyesi alın. Bağırsak floranızı destekleyin.

DR. ÜMİT AKTAŞ’TAN KANSERİN DÜŞMANI 5 BESİN

Zerdeçal: Antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Detoks etkisi vardır. Alzheimer’a karşı koruyucu etkisi vardır. Karaciğeri güçlendirir. Bağışıklığı güçlendirir.

Limon: C vitamininin gripten kansere kadar her hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır. Bol miktarda C vitamini içerir. Ancak limonun içindeki en önemli madde kabuğunda bulunur: D Limonen. Bu madde kanser ilacı gibi davranarak kanserli hücreleri öldürür.

Çörek otu: Çörek otunda bulunan timokinon maddesi kanserle savaşır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal bir anti-inflamatuar. Doğal öldürücü hücrelerin ve makrofaj hücrelerinin sayısını ve aktivitesini artırır.

Yeşil çay: Güçlü bir antioksidan olma özelliğine sahiptir. Sinir hücrelerini korur ve düzenler.

Bağışıklığı destekler ve güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını hızlandırır.

Brokoli: Tüm kanserlere karşı koruyucu etkisi vardır. Değerli bir probiyotik kaynağı olma özelliğine sahiptir. Kilo vermeye yardımcı olur. Hücresel enerjiyi destekler.

 

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne
Sıradaki Haber Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni doktor göreve başladı