Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Kütahya Şehir Hastanesi’nde bir ilk gerçekleşti

Kütahya Şehir Hastanesi’nde Çocuk Yoğun Bakımda Bir İlk: Damar Yolu Sorunu Olan Çocuklara Kalbe Uzanan Kateter Yerleştirildi

Kütahya Şehir Hastanesi'nde Çocuk

Kütahya Şehir Hastanesi’nde Tıbbi Bir İlk: Çocuk Yoğun Bakımdaki Hastalara Yeni Umut Işığı

Kütahya Şehir Hastanesi Girişimsel Radyoloji ve Çocuk Yoğun Bakım Üniteleri, tıp tarihinde bir ilke imza atarak damar yolu erişimi olmayan iki çocuk hastaya, karaciğer yoluyla kalbe uzanan kalıcı tünelli katater yerleştirmeyi başardı.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Gökhan Yavaş ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Serkan Özsoylu tarafından gerçekleştirilen bu başarılı işlem, geleneksel damar erişim yolları tıkanan hastalar için umut ışığı oldu.

Damar Yolu Çocuk Yoğun Bakımda Hayati Önem Taşıyor

Dr. Korkmaz, yaptığı açıklamada, damar yolunun çocuk yoğun bakımda yatan hastalar için hayati önem taşıdığını vurguladı. Periferik damarlar, femoral ven ve juguler ven gibi geleneksel erişim yollarının yanı sıra, bazı hastalarda bu yolların tıkanması sorunu yaşanabildiğini aktardı. Bu gibi durumlarda ise transhepatik yöntem devreye giriyor.

Transhepatik Yöntemle Kalbe Ulaşım

Transhepatik yöntemde, ciltten ince bir iğne ile karaciğerdeki hepatik vene ulaşılarak, kalbin sağ atrium adı verilen bölümüne uzanan tünelli katater yerleştiriliyor. Bu sayede güvenilir bir damar yolu sağlanarak, hastanın tedavisinin devam etmesi mümkün oluyor.

Hastaların Hayat Kalitesini Arttırıyor

Dr. Korkmaz, tünelli kataterlerin uzun süre vasküler erişim ihtiyacı olan hastalarda, tekrarlayan ven ponksiyonlarına gerek kalmadan kan örneği alınabilmesini ve invaziv hemodinamik monitörizasyon yapılmasını sağlayarak hastaların hayat kalitesini önemli ölçüde artırdığını da sözlerine ekledi.

Kütahya’da Bir İlk

Bu yöntemin Kütahya’da ilk defa uygulandığını belirten Dr. Korkmaz, yoğun bakımda yatan ve damar yolu erişimi olmayan hastalara yeni bir umut ışığı olduklarını ifade etti.

Başarılı İşlem Mutluluk oluşturdu

Başarılı işlem sonucunda hayata tutunan iki küçük hastanın doktorları ve aileleri de büyük bir sevinç yaşadı. Bu tür tıbbi gelişmelerin, Kütahya Şehir Hastanesi’nin sunduğu imkanların ve sağlık alanındaki ilerlemenin önemli bir göstergesi olduğu da vurgulandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaz mevsimi yalnızca deniz, kum
Sıradaki Haber Yaz aylarında tüketilmesi gereken 6 meyve