Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Otizme kırmızı ışık! – IGF HABERLERİ

İSTANBUL (İGFA) – Tohum

İSTANBUL (İGFA) – Tohum Otizm Vakfı, 2 Nisan’da Birleşmiş Milletler tarafından otizmin varlığına dikkat çekmek amacıyla duyurdu.İle ilgilïnya Otizm FarkıDURMAKBu biziz̈Olumsuz̈Otizmli bireylerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve herkesle eşit bir şekilde toplumsal kabulü sağlamak amacıyla özel bir kampanya yürütüyor.

Toplumun dikkatini otizme çekmeyi amaçlayan kampanya için binalar kırmızı ışıklarla aydınlatılıyor, birçok kuruluş ve kampanya destekçisi ile otizmi tanımaya ve anlamaya dayalı etkinlikler düzenleniyor. #otizmkırmızıışıkışıketiketi altında buluşuyor.

ODAĞIMIZ FARKDURMAKGİRİŞİ KAPSAYICILIĞA ÇEVİRDİK

Son yıllarda dünyada otizmi tanıma ve bilinçlendirme konusunda önemli ilerlemeler kaydedilse de, otizmli bireyler temel hak ve özgürlüklerine erişimde sosyal ve çevresel engellerle karşılaşmaya devam ediyor.

20 yılı aşkın süredir Türkiye’de otizmli çocukların özel eğitim yoluyla topluma kazandırılması konusunda savunuculuk yapan Tohum Otizm Vakfı, küresel gelişmelerin ışığında 2022 yılında “Tohum Otizm Vakfı”nı hayata geçirdi.“Otizme Kırmızı Işık Yak” Kampanyasıyla otizmli bireylerin toplumda daha iyi anlaşılmasını ve kabul edilmesini sağlamak için odağını farkındalıktan kapsayıcılığa çevirdi.

Otizmli çocukların kaliteli eğitime erişimde hâlâ sıkıntı yaşadıklarını, bireylerin iş yerlerine kabul edilmediğini, sosyal yaşamın, dolayısıyla yaşamın bir parçası olmak için mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Tohum Otizm Vakfı, otizmli bireylerin diğer bireylerle eşit haklara sahip olduğunu savunuyor. diğer herkes, tüm farklılıklarıyla.

OTİZMLİ BİREYLERLE BİRLİKTE KAPSAYICI VE ERİŞİLEBİLİR BİR DÜNYA İNŞA EDİYORUZ

Tohum Otizm Vakfı bu yıl“Otizme Kırmızı Işık Yak” Kampanyasıyla otizmli bireylerin toplumsal kabulünü sağlama hedefiyle kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısıyla bu yıl da otizmin rengi kırmızıya dönüyor. Tohum Otizm Vakfı’na destek amacıyla önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul ve Türkiye’nin farklı illerindeki tarihi ve simge yapılar kırmızı ışıklarla aydınlatılacak. Otizmli bireylere destek olmak için yanlarında olduğumuzu belirtmek amacıyla özel sektör binaları da kırmızı ışıklarla aydınlatılacak.

HerkesOtizme Kırmızı Işık YakmakKampanyaya destek olmaya davet ediyoruz Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya, “Evde, okulda, işte, kısacası hayatın her alanında otizmli bireylerin farklılıklarının kabul edildiği, kapsayıcı ve erişilebilir bir dünya inşa etmek için bugün ve her gün otizmli bireylerle birlikte hareket ediyoruz. “Otizmli dostlarımızın daha kapsayıcı eğitim olanaklarına erişebilecekleri, eşit iş fırsatlarına erişebilecekleri, kendilerini rahat ifade edebilecekleri ve herkesle eşit saygı duyulabilecekleri ortamlar yaratmak için daha çok çalışmamız gerekiyor” dedi..

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne
Sıradaki Haber Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni doktor göreve başladı