Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Uşak’ta bu kişilere tüm tedaviler şartsız koşulsuz ücretsiz oldu: 1 yıl boyunca

    Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu yüzünden hastaneye gidip tedavi olamayan binlere vatandaşın derdine derman olacak bir karar verildi. GSS borcu olanların ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesine karar verildi.

    Genel Sağlık Sigortası (GSS)

    GSS Prim Borcu Olanlar İçin Ücretsiz Tedavi Kararı

    Sağlık Bakanlığı’na Bağlı Tüm Hastanelerde Geçerli

    Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm hastane ve tesislerde prim borcu olanlar da dahil olmak üzere tedavi ücreti alınmamasına karar verildi.

    Prim Borçluları Ücretsiz Tedavi Alabilecek

    Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, GSS’li olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayan Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerinde ihtiyaç duydukları tüm tedavileri alabilecek.

    GSS prim borcu olanların ücretsiz tedavi alabilmesi yönünde verilen karar 2024 yılının sonuna kadar sürecek.

    Tüm Tedaviler Şartsız Sorgusuz Ücretsiz

    Karar kapsamında, GSS prim borcu olan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm hastane ve tesislerde, ayakta veya yatarak tedavi olmak üzere, tüm tedavileri ücretsiz olarak alabilecek. Bu kapsamda, ameliyat, ilaç, tahlil, görüntüleme ve diğer tüm sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunulacak.

    Karar, GSS prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayan vatandaşlar için önemli bir fırsat olacak. GSS prim borcu olan vatandaşlar, bu kararla birlikte bir yıl boyunca hastanelere gittiklerinde borçları sorgulanmadan tedavi altına alınacak.