Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta Ulusal Kanser Haftası Etkinlikleri Kapsamında Eğitimler Düzenlendi

Uşak’ta Ulusal Kanser Haftası

Uşak’ta Ulusal Kanser Haftası Etkinlikleri Kapsamında Eğitimler Düzenlendi!

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Uşak Merkez Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğinde, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında aile hekimleri, aile sağlığı çalışanları ve Defterdarlık’ta çalışan kadın personeller için kanser taramaları konusunda eğitimler düzenlendi.

Eğitimlerde;

  • Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İrem ŞENYUVA, Rahimağzı Kanseri ve taramaları hakkında bilgi verdi.
  • Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Seda BAŞTÜRK ise Kolorektal Kanserler ve Meme Kanseri ve taramaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
  • Uzman Dr. Gökçe DAĞTEKİN ise Uşak Merkez Toplum Sağlığı Merkezi KETEM Biriminde görevli olarak, Ulusal Kanser Taramaları kapsamında yer alan Meme, Kolorektal ve Rahimağzı kanseri taramaları hakkında Defterdarlık’ta çalışan kadın personellere eğitim verdi.

Eğitimlerin Amacı:

Bu eğitimlerin amacı; aile hekimleri, aile sağlığı çalışanları ve halkın kanser hastalığı ve taramaları hakkında bilinçlendirilmesi, erken teşhisin öneminin vurgulanması ve kanser taramalarına katılımın teşvik edilmesidir.

Kanserle Mücadelede Farkındalık Önemli:

Kanser, Türkiye’de en sık görülen ölüm nedenlerinden biridir. Erken teşhis ve tedavi ile kanserden korunmak ve hayatta kalma şansını artırmak mümkündür. Bu nedenle, kanser taramalarına katılım ve kanser hastalığı ile ilgili farkındalığın artırılması büyük önem taşımaktadır.

Ulusal Kanser Haftası Etkinlikleri:

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Türkiye genelinde çeşitli eğitim ve bilgilendirme etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu etkinliklere katılarak kanser hastalığı ve taramaları hakkında bilgi edinebilir, kanserle mücadelede farkındalık oluşturabilirsiniz.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne
Sıradaki Haber Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni doktor göreve başladı